
Крижана кава по-грецьки
Класична грецька кава готується виключно з мелених зерен, вариться вона тільки в турці і на дуже-дуже маленькому полум'ї або на розжареному вугіллі або піску, поставленому на вогонь. Винятком є грецька холодна кава - вона готується з розчинної кави, простої кип'яченої води, цукру і кубиків льоду. І хоча за правилами грецька крижана кава готується з води, можна поекспериментувати, додавши замість води молоко. Згідно з однією з версій рецепт такої кави з'явився абсолютно випадково, коли один з гостей якогось великого заходу в Греції не зміг знайти окріп і в чашку з кавою і цукром налив холодної води - напій вийшов дуже смачним.
Інгредієнти
Цукор
2 ч. л.
Лід
за смаком
Кава розчинна
2 ч. л.
Вода
50 мл.
Молоко
70 мл.
Етапи приготування
01
Молоко і лід повинні бути добре охолоджені.
02
У блендері змішати каву, лід, воду і цукор. Перемішати.
03
Додати в загальну суміш молоко. Ще раз перемішати. Подавати відразу ж.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів