
Свинина, смажена з арахісом
Китай прославився не тільки Великою китайською стіною, а й Великою китайською кухнею. Якщо враховувати продукти, з яких готують китайці, їхню кухню не назвеш екзотичною - більшість інгредієнтів нам знайомі. Змії, личинки шовкопряда та інша живність не рахуються - це витребеньки «високої кухні», в Китаї ж є чіткий поділ на кухню ресторанну і домашню. А в останній використовуються набагато доступніші продукти: наприклад, китайці, як і ми, дуже люблять свинину. Проте особливе поєднання спецій і незвичайні соуси додають стравам характерного яскравого смаку. І ще один китайський кулінарний прийом: інгредієнти ріжуться на такі дрібні шматочки, щоб вони швидко обсмажувалися, добре просочувалися соусами і їх зручно було брати паличками. Якщо ви любите китайську кухню, краще за все придбати вок - спеціальну глибоку сковороду. Але якщо її немає, спробуйте приготувати і в нашій, традиційній, - все одно вийде дуже смачно.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Свинина котлетна натуральна
250 г
Перець Каппа солодкий
100 г
Арахіс смажений
40 г
Яйця курячі Від доброї Курки Формула здоров'я С0 10шт
2 шт.
Крохмаль картопляний Dr. Oetker 75г
40 г
Сіль Єгипет
за смаком
Оцет рисовий Akura 200мл
2 ч.л.
Соус соєвий Chong 1л
2 ч.л.
Перець гострий червоний фасований
2 г
Спеція Імбир мелений
2 г
Часник
2 зубчики
Цибуля
четвертинка
Бульйон м'ясний Велика ложка 10г
0,5 склянки
Цукор Ваш Цукор 10кг
1,5 ч.л.
Етапи приготування
01
М'ясо наріжте дрібними кубиками, посоліть, перемішайте.
02
Арахіс очистіть від лушпиння і злегка підсмажте в розігрітій олії.
03
Віддаліть білки від жовтків (жовтки нам не знадобляться). Білки злегка збийте.
04
У невеликій кількості холодної води розведіть половину норми крохмалю до рідкого стану.
05
У м'ясо влийте крохмаль і білки, добре перемішайте
06
Часник і цибулю дуже дрібно порубати.
07
З'єднайте бульйон, решту крохмалю, сіль, рисовий оцет (краще використовувати рисове вино - мирин), соєвий соус, цибуля, часник, імбир і цукор, розчинений у невеликій кількості теплої води.
08
Олію розігрійте до помірної температури і швидко, невеликими порціями, просмажте в ньому м'ясо. Діставайте м'ясо шумівкою, щоб стікав зайвий жир.
09
Солодкий перець очистіть від насіння і наріжте дрібними кубиками - такого ж розміру, як м'ясо. (До речі, замість перцю в цьому рецепті також можна використовувати свіжий огірок).
10
Просмажте його в сильно розігрітій олії, кілька разів перемішайте і покладіть туди ж підсмажене м'ясо. Ще трохи просмажте все, перемішуючи інгредієнти лопаткою, потім влийте підготовлений соус. Дайте ще трохи протушкуватися, всипте горіхи і поперчіть. Коли соус закипить, зніміть м'ясо з вогню, розкладіть по тарілках і подавайте.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів