Свинина, смажена з арахісом - Image

Свинина, смажена з арахісом

Кількість порцій: 2Час приготування: 25 хвСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід

Китай прославився не тільки Великою китайською стіною, а й Великою китайською кухнею. Якщо враховувати продукти, з яких готують китайці, їхню кухню не назвеш екзотичною - більшість інгредієнтів нам знайомі. Змії, личинки шовкопряда та інша живність не рахуються - це витребеньки «високої кухні», в Китаї ж є чіткий поділ на кухню ресторанну і домашню. А в останній використовуються набагато доступніші продукти: наприклад, китайці, як і ми, дуже люблять свинину. Проте особливе поєднання спецій і незвичайні соуси додають стравам характерного яскравого смаку. І ще один китайський кулінарний прийом: інгредієнти ріжуться на такі дрібні шматочки, щоб вони швидко обсмажувалися, добре просочувалися соусами і їх зручно було брати паличками. Якщо ви любите китайську кухню, краще за все придбати вок - спеціальну глибоку сковороду. Але якщо її немає, спробуйте приготувати і в нашій, традиційній, - все одно вийде дуже смачно.

Продукти для рецепту

Свинина котлетна натуральна
299.90 - 309.90

Свинина котлетна натуральна

за 1 кг

Інгредієнти

Свинина котлетна натуральна

250 г

Перець Каппа солодкий

100 г

Арахіс смажений

40 г

Яйця курячі Від доброї Курки Формула здоров'я С0 10шт

2 шт.

Крохмаль картопляний Dr. Oetker 75г

40 г

Сіль Єгипет

за смаком

Оцет рисовий Akura 200мл

2 ч.л.

Соус соєвий Chong 1л

2 ч.л.

Перець гострий червоний фасований

2 г

Спеція Імбир мелений

2 г

Часник

2 зубчики

Цибуля

четвертинка

Бульйон м'ясний Велика ложка 10г

0,5 склянки

Цукор Ваш Цукор 10кг

1,5 ч.л.

Етапи приготування

01

М'ясо наріжте дрібними кубиками, посоліть, перемішайте.

02

Арахіс очистіть від лушпиння і злегка підсмажте в розігрітій олії.

03

Віддаліть білки від жовтків (жовтки нам не знадобляться). Білки злегка збийте.

04

У невеликій кількості холодної води розведіть половину норми крохмалю до рідкого стану.

05

У м'ясо влийте крохмаль і білки, добре перемішайте

06

Часник і цибулю дуже дрібно порубати.

07

З'єднайте бульйон, решту крохмалю, сіль, рисовий оцет (краще використовувати рисове вино - мирин), соєвий соус, цибуля, часник, імбир і цукор, розчинений у невеликій кількості теплої води.

08

Олію розігрійте до помірної температури і швидко, невеликими порціями, просмажте в ньому м'ясо. Діставайте м'ясо шумівкою, щоб стікав зайвий жир.

09

Солодкий перець очистіть від насіння і наріжте дрібними кубиками - такого ж розміру, як м'ясо. (До речі, замість перцю в цьому рецепті також можна використовувати свіжий огірок).

10

Просмажте його в сильно розігрітій олії, кілька разів перемішайте і покладіть туди ж підсмажене м'ясо. Ще трохи просмажте все, перемішуючи інгредієнти лопаткою, потім влийте підготовлений соус. Дайте ще трохи протушкуватися, всипте горіхи і поперчіть. Коли соус закипить, зніміть м'ясо з вогню, розкладіть по тарілках і подавайте.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Ло-Мейн

Ло-Мейн

1

30 хв

Свинина, смажена з арахісом – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua