Цибуля тушкована по-грецьки - Image

Цибуля тушкована по-грецьки

Кількість порцій: 6Час приготування: 25 хвСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Обід

Не сумнівайтеся, тушкування цибулі – один з найкращих і вдалих способів приготування цієї овочевої культури. У грецькій кухні, що становить основу середземноморської, тушкована ріпчаста цибуля набуває несподівані смакові відтінки, які, безсумнівно, припадуть Вам до душі. Даний рецепт вважається одним з небагатьох, де цибуля виступає в якості головного інгредієнта страви і виходить чудовою на смак. Усього кілька складових, таких як біле сухе вино, томатний сік і мед – і через півгодини на Вашому столі готова вечеря з солодкої, ніжної цибулі. Цей швидкий і смачний гарнір можна подавати до макаронів, м'яса, птиці, риби. Смачного.

Інгредієнти

Цибуля ріпчаста

1 кг

Олія оливкова

50 мл

Мед

50 г

Оцет винний

20 мл

Вино біле сухе

20 мл

Сік томатний

120 мл

Селера

2 шт

Сіль

за смаком

Перець чорний мелений

за смаком

Етапи приготування

01

Цибулю почистити і нарізати на чвертинки.

02

У великій сковороді розігріти олію, додати цибулю і смажити приблизно 5 хвилин.

03

Залити медом і обсмажити ще 1 хвилину.

04

Залити оцтом і вином (можна без вина), добре перемішуючи.

05

Селеру нарізати скибочками, додати до цибулі, перемішати.

06

Все залити томатним соком (або ложку пасти розвести у половині склянки води) і перемішати. Довести до кипіння і варити, поки не стане густуватим.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Салат зі спаржі, горошку та яєць

Салат зі спаржі, горошку та яєць

2

40 хв

Цибуля тушкована по-грецьки – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua