Cалтімбокка - Image

Cалтімбокка

Кількість порцій: 4Час приготування: 45 хвСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід

Римська кухня розвивалася протягом століть і періодів соціальних і політичних потрясінь. Римська кухня відрізняється від кухні італійської. Адже, Рим став важливим гастрономічним центром за часів античності. Сьогодні ми маємо честь вам представити знамениту римську страву. Салтімбокка в буквальному розумінні слова з італійської перекладається як "стрибни в рот". Салтімбокка - це страва, яка набула світової популярності. Вона подається в кращих ресторанах світу. Ми ж вам пропонуємо, не виходячи з дому, відчути ту принадність і ніжність страви у себе вдома. Страва прикрашається листям шавлії і подається самостійно.

Продукти для рецепту

Інгредієнти

Відбивна теляча на кістці

8 шт.

Шинка Закарпатські Ковбаси Пармська сирокопчена вищий сорт

8 шт.

Олія оливкова BONO Sicilia Extra Virgin 250мл

2 ст. л.

Масло вершкове домашнє

60 г.

Вино Giacondi Chardonnay біле сухе 11.5% 3л

185 мл.

Сіль Єгипет

за смаком

Спеція Перець чорний мелений

за смаком

Етапи приготування

01

Покласти кожен шматочок телятини між двома листами харчового паперу, відбити до товщини 5 мм. Посипати трохи сіллю і перцем. Шинку нарізати за розміром шматків телятини. Викласти шинку на кожен шматок телятини, зверху лист шавлії. Закріпити зубочисткою.

02

У сковороді розігріти оливкову олію, додати половину вершкового масла, обсмажити рулетики, шинкою наверх, на середньому вогні протягом 3-4 хвилин, до повної готовності телятини. Перекласти на теплу тарілку.

03

Вилити зі сковороди олію, замість неї влити вино. Поставити на вогонь, довести до кипіння, варити на сильному вогні, до уварювання рідини в два рази. Додати другу половину вершкового масла, коли масло розтопиться додати спеціі. Витягнути із м'яса зубочистки, полити соусом.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Салат зі шпинату

Салат зі шпинату

1

20 хв