
Банани фламбе
Фламбірування або фламбе (від французького flamber - палати, полум'яніти) - це прийом кулінарної обробки, при якому блюдо поливають міцним алкогольним напоєм і потім підпалюють. Залежно від основних компонентів страви в якості пального найчастіше використовують бренді, коньяки і ром. Спирт поступово вигорає і надає страві неповторний смак і аромат. Яскраве полум'я, що швидко згорає, забезпечує страві м'яку і хрустку скоринку. Солодкі банани фламбе в ароматному соусі з апельсиновою ноткою - це приголомшливо смачний десерт, який готується за 10 хвилин.
Інгредієнти
Масло вершкове
50 г.
Банани
4 шт.
Цукор
65 г.
Лимони
1 шт.
Апельсини
2 шт.
Бренді
45 мл.
Етапи приготування
01
Очистити банани від шкірки, розрізати вздовж на дві частини. Розігріти сковороду з вершковим маслом, викласти банани на сковороду, обсмажувати до золотистого кольору. Перекласти банани на гарячу тарілку.
02
У сковороду після бананів висипати цукор, додати цедру лимона і апельсинів. Тушкувати поки цукор не почне закипати.
03
Поставити сковороду на вогонь, влити бренді, нагріти. Вилити соус зі сковороди на банани, підпалити. Подавати відразу ж із вершками.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів