Персиковий тарт татен - Image

Персиковий тарт татен

Кількість порцій: 8Час приготування: 1 годСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід

Всім, напевно, відома багата історія цього надзвичайно смачного французького пирога. Все-таки нагадаємо. Одна з сестер Татен в метушні забула про яблучки, що підігріваються на плиті, і згадала про них лише тоді, коли цукор вже почав пригорати. Рятуючи безглузду ситуацію, кмітлива дівчина накрила закарамелізовані яблука тонким шаром тіста. Після випікання в духовці їй нічого не залишалося, як просто перевернути його на тарілку. Божевільне захоплення гостей посприяло появі «пирога навиворіт» в меню готелю сестер Татен. Після чого така цікава версія звичайного пирога розлетілася на весь світ і стала несамовито популярною. Ех, всім би нам так вдало кулінарно «помилятися».

Інгредієнти

Масло вершкове

80 г

Персики

4 шт.

Тісто

1 уп.

Цукор

200 г

Вода

200 мл

Яйце

1 шт.

Етапи приготування

01

Форму змастити маслом.

02

Зварити карамель: для цього 200 г цукру розтопити в 200 мл води, додавши 50 г масла. На середньому вогні карамелізувати до загустіння і золотисто-коричневого кольору. Карамель викласти у форму.

03

Персики, не знімаючи шкірки, розрізати на часточки і викласти на карамельний шар.

04

Листкове тісто викласти на форму, піджати краї по діаметру форми, зайві шматки зрізати.

05

Проколоти виделкою в декількох місцях (для виходу пари) і змастити яйцем.

06

Випікати в розігрітій духовці при 230°С протягом 20-30 хв.

07

Дати 5 хв відпочити і трохи охолонути тісту.

08

Накрити тарілкою зверху і обережно перевернути так, щоб тарт татен залишився лежати у вас на сервірувальній тарілці.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Салат зі спаржі, горошку та яєць

Салат зі спаржі, горошку та яєць

2

40 хв

Персиковий тарт татен – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua