Гратен картопляний - Image

Гратен картопляний

Кількість порцій: 10Час приготування: 1 год 10 хвСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід

Спочатку пояснимо значення слова гратен. Гратен - це запечені певним чином продукти. Продукти можуть бути самі різні такі як, риба, м'ясо, овочі і навіть солодкі страви. Вони запікаються таким чином, що в кінцевому підсумку виходить апетитна, золотиста, хрумка скоринка. Єдиною вимогою до такого виду запікання є те, що посуд в якій запікають страву повинен бути жароміцний. Отже, посудом і картоплею ви запаслися. Тепер рекомендуємо приступити до приготування картопляного гратену. Смак страви просто приголомшливий. Ця хрустка, золотиста скоринка зверху страви покриває саму картоплю - таку соковиту, м'яку, ароматну. Часник надає такий приємний аромат, а вершки пом'якшують картоплю.

Інгредієнти

Картопля

1,5 кг

Сіль

за смаком

Вершки

0,5 л

Сир

150 г

Масло вершкове

20 г

Часник

3 зуб.

Перець

за смаком

Мускатний горіх

3 г

Етапи приготування

01

Картоплю очистити і нарізати дуже тонкими скибочками. Часник очистити і роздавити часниковим пресом. Вершки змішати з сіллю, мускатним горіхом і перцем, довести до кипіння, злегка охолодити. Додати у вершки товчений часник, ретельно розмішати.

02

Змастити термостійку прямокутну форму вершковим маслом, викласти картоплю шарами, кожен шар заливаючи вершками. Запікати в розігрітій до 150°С духовці 40 хв. Тим часом натерти сир на тертці.

03

Дістати форму з гратеном з духовки, посипати тертим сиром. Збільшити температуру духовки до 200°С. Повернути деко в духовку і запікати до золотистої скоринки, приблизно 5 хв.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Салат зі спаржі, горошку та яєць

Салат зі спаржі, горошку та яєць

2

40 хв

Гратен картопляний – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua