
Мідії з вином і фенхелем
Мідії - двостулкові морські молюски, смачний, корисний і недорогий морепродукт, який іноді називають "устрицями для бідняків". У цих дарах моря мінімальний вміст холестерину і висока концентрація якісного білка. Крім цього вони багаті жирними поліненасиченими кислотами омега-3, вітамінами В і Е, йодом, магнієм і кальцієм. Способи приготування мідій дуже різноманітні: їх відварюють, смажать, маринують, коптять, солять, тушкують в різних соусах. У даному рецепті пропонується приготувати мідії з білим вином і фенхелем. Фенхель надасть страві приємний солодкуватий анісовий присмак і запах, а біле вино додасть свою кислинку і збагатить смак Вашої страви.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Масло вершкове домашнє
3 ст. л.
Фенхель
1 шт.
Цибуля шалот 250г
2 шт.
Мідії пікантні
500 г.
Вино Chevrotin Chardonnay сухе біле 0,75л
100 мл.
Олія оливкова BONO Sicilia Extra Virgin 250мл
3 ст. л.
Оцет винний Ergon білий 250мл
2 ст. л.
Сіль Єгипет
за смаком
Спеція Перець чорний мелений
за смаком
Етапи приготування
01
Розтопити вершкове масло у великій каструлі. Додати подрібнений фенхель, цибулю. Посолити і поперчити за смаком. Готувати протягом 5-6 хвилин, поки овочі не стануть м'якими.
02
Потім додати мідії, вино. Готувати, поки не розкриються всі мідії.
03
Далі дістати мідії. Змішати оливкову олію з винним оцетом, додати сіль, перець, добре перемішати. Зверху викласти мідії і полити бульйоном, в якому вони варилися.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів