
Паста з сьомгою і креветками
Цей ресторанний рецепт неодмінно сподобається всім любителям пасти і морепродуктів. Морепродукти можна вибирати за смаком. Паста з сьомгою і креветками - страва не тільки смачна, але і корисна, виглядає просто чудово, а готується дуже легко і досить швидко. В італійських ресторанах в оригінальному рецепті для цієї пасти використовується лінгівіні. Але на домашній кухні можна використовувати ті види макаронних виробів, які доступні і під рукою, наприклад, спіральки, а сухі трави можна замінити свіжими. Подають блюдо традиційно - гарячим, посипавши зверху пармезаном і свіжим базиліком. Деякі господині додають дрібно нарізаний кріп або шпинат.
Інгредієнти
Цибуля ріпчаста
100 г.
Спагеті
300 г.
Томатна паста
500 г.
Креветки очищені
200 г.
Базилік сушений
1 ч. л.
Часник
3 зубчика
Оливкова олія
40 мл.
Сьомга
250 г.
Сіль морська
0,5 ч. л.
Свіжий базилік
за смаком
Етапи приготування
01
Дрібно нарізану цибулю і часник обсмажити в оливковій олії до прозорості.
02
Одночасно у великій кількості підсоленої киплячої води зварити спагеті.
03
Томатну пасту додати до цибулі і часнику, довести до кипіння і на мінімальному вогні тримати 5-7 хвилин, поки вариться паста.
04
Філе сьомги порізати і обсмажити на гарячій сковороді без олії по 1-2 хвилини з кожного боку.
05
Сьомгу і очищені креветки (їх не треба попередньо готувати) додати до томатної пасти. Додати сіль і сушений базилік, добре прогріти і подавати зі спагеті, прикрасивши листочками свіжого базиліка.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів