Запіканка "Пастітсіо" - Image

Запіканка "Пастітсіо"

Кількість порцій: 8Час приготування: 50 хвСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід

Пастітсіо, макаронна запіканка з м'ясним фаршем, вважається грецьким національним блюдом. Варіантів грецької запіканки з макаронів і фаршу - безліч, але основний склад незмінний: великі порожнисті макаронні вироби, м'ясний фарш і білий соус. Фарш бажано брати телячий, пармезан можна замінити іншим твердим сиром, але не дуже солоним. Блюдо може бути повсякденним, а також цілком доречним і на святковому столі, тому що смак виходить дуже оригінальний і на вигляд ефектно. Оскільки Пастітсіо - страва дуже калорійна, краще її подавати з легким зеленим салатом. Один великий шматок Пастітсіо може містити в собі стільки ж калорій, скільки і цілий ситний обід.

Продукти для рецепту

Фарш яловичий
264.90

Фарш яловичий

за 1 кг

Інгредієнти

Фарш яловичий

400 г.

Макарони Pantanella Filini 500г

200 г.

Вершки Наші Вершки ультрапастеризовані 15% 500г

100 мл.

Яйця курячі Від доброї Курки Формула здоров'я С0 10шт

5 шт.

Помідори рожеві фасовка

3 шт.

Приправа Cykoria S.A. Перець червоний солодкий мелений 20г

1 шт.

Сир Remix Formaggi Пармезан тертий 100г

2 ст. л.

Спеція Перець чорний мелений

0,25 ч. л.

Сіль Єгипет

за смаком

Олія соняшникова Царська олія нерафінована 0,92л

за смаком

Етапи приготування

01

Макарони відварити, але так, щоб вони залишилися трохи твердими.

02

Помідори і зелений перець нарізати кубиками.

03

Обсмажити на сковороді фарш, постійно розбиваючи грудочки лопаткою, потім додати помідори і перець. Посолити і поперчити і тушкувати так протягом 5-7 хвилин.

04

Змастити маслом форму для випікання. Потім покласти в неї половину пасти. Розрівняти поверхню.

05

Зверху пасти викласти м'ясну начинку, а зверху викласти пасту, що залишилася.

06

Для соусу потрібно: збити яйця, змішати їх з вершками і тертим мускатним горіхом.

07

Далі рівномірно залити соусом всю запіканку, зверху засипати її тертим пармезаном.

08

Форму поставити в розігріту до 180°С духовку і запікати пастітсіо протягом 30 хвилин. Готову запіканку вийняти з духовки і дати постояти ще 15 хвилин. І можна подавати страву до столу.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Салат зі спаржі, горошку та яєць

Салат зі спаржі, горошку та яєць

2

40 хв