
М'ятне песто з волоськими горіхами
Соус песто - це один з найзнаменитіших італійських соусів. До складу класичного рецепту входять оливкова олія, сир пармезан, базилік і насіння хвойного дерева пінія. Традиційно всі інгредієнти розтираються в ступці. В Італії соус песто подають до супів, до лазаньї, до пасти. Грецький варіант песто крім інших інгредієнтів включає в себе свіжу перцеву м'яту, волоські горіхи і сир фета. М'ятний соус песто з горіхами прекрасно підходить до баранини і сиру або можна просто намазувати соус на хліб. Зберігати песто потрібно в холодильнику, заливши зверху трохи оливковою олією, щоб соус довше простояв і зберіг свій приголомшливий аромат.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Сир Фета Світ Сир 45%
300 г.
Часник
1 зубчик
Сік лимонний Casa Rinaldi 200мл
2 ст. л.
Свічка Woodwick Листя м'яти і дуб 453г
300 г.
Волоський горіх
100 г.
Соус Potts' Тайський червоний карі з калганом, тайським базиліком і листям лайма 330г
100 г.
Олія оливкова BONO Sicilia Extra Virgin 250мл
100 мл.
Цедра лимона Auchan в баночці 45г
0,5 ч. л.
Спеція Перець чорний мелений
за смаком
Сіль Єгипет
за смаком
Етапи приготування
01
Волоські горіхи розтовкти товкачем.
02
Викласти горіхи на деко, а деко відправити у розігріту до 180°С духовку і обсмажити приблизно 10-12 хвилин, іноді помішуючи. Потім остудити горіхи.
03
Часник очистити від лушпиння та дрібно нарізати.
04
Листя м'яти і базиліка нарвати на шматки.
05
У комбайні подрібнити горіхи, м'яту, цедру і сік лимона, часник, сир фета, сіль і перець до однорідного стану.
06
Потім додати оливкову олію і збити суміш до загустіння.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів