Лимонні мафіни на кефірі - Image

Лимонні мафіни на кефірі

Кількість порцій: 12Час приготування: 35 хвСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Cніданок

Такий смачний і ароматний десерт як мафін прийшов до нас із далекого XVIII століття завдяки майстерності англійських кондитерів. Саме в цей період виникла ідея випікати маленькі порційні кекси з різноманітними начинками. Назва випічки пішла від французького слова «moufflet», що означає «м'який хліб». Існує два різновиди мафінів: англійський (з використанням дріжджів) і американський (з розпушувачем або содою). Сьогодні пропонуємо Вам приготувати класичний англійський мафін, однак не простий: тісто замішується на кефірі, а в якості начинки використовується лимонна цедра. І не сумнівайтеся: лимонні мафіни підкорять навіть самих примхливих ласунів.

Продукти для рецепту

Лимон
81.80 - 149.00

Лимон

за 1 кг

Інгредієнти

Лимон

1 шт.

Цукор Ваш Цукор 10кг

300 г.

Яйце куряче С0 1шт

3 шт.

Борошно пшеничне вищий гатунок

400 г.

Дріжджі Львівські дріжджі сухі хлібопекарські 12г

10 г.

Суміш рослинних олій Costa d'Oro рафінована 750мл

150 мл.

Кефір Зарог 2,5% 870г

200 мл.

Етапи приготування

01

Лимон помити, цедру натерти на дрібній тертці (повинно вийти близько столової ложки). Яйця збити з цукром. Потім додати олію, продовжуючи збивати, влити сік половини лимона і цедру.

02

Борошно та дріжджі просіяти і додати в яєчну суміш. Все ретельно розмішати, додати кефір і ще раз розмішати. Духовку розігріти до 200°C. Тісто вилити у формочки (заповнювати на половину) і поставити їх у духовку. Випікати кекси близько 25 хвилин.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Чорнослив у шоколаді

Чорнослив у шоколаді

9

30 хв