Банани фламбе - Image

Банани фламбе

Кількість порцій: 2Час приготування: 15 хвСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Вечеря

Фламбірування або фламбе (від французького flamber - палати, полум'яніти) - це прийом кулінарної обробки, при якому блюдо поливають міцним алкогольним напоєм і потім підпалюють. Залежно від основних компонентів страви в якості пального найчастіше використовують бренді, коньяки і ром. Спирт поступово вигорає і надає страві неповторний смак і аромат. Яскраве полум'я, що швидко згорає, забезпечує страві м'яку і хрустку скоринку. Солодкі банани фламбе в ароматному соусі з апельсиновою ноткою - це приголомшливо смачний десерт, який готується за 10 хвилин.

Продукти для рецепту

Масло вершкове домашнє
605.00

Масло вершкове домашнє

за 1 кг

Інгредієнти

Масло вершкове домашнє

50 г.

Банани SantaVita сушені 100г

4 шт.

Цукор Ваш Цукор 10кг

65 г.

Скатертина Прованс Лимони 120х136см

1 шт.

Апельсини 1кг

2 шт.

Бренді Emilio Lustau Solera Reserva Brandy de Jerez 40% 0,7л

45 мл.

Етапи приготування

01

Очистити банани від шкірки, розрізати вздовж на дві частини. Розігріти сковороду з вершковим маслом, викласти банани на сковороду, обсмажувати до золотистого кольору. Перекласти банани на гарячу тарілку.

02

У сковороду після бананів висипати цукор, додати цедру лимона і апельсинів. Тушкувати поки цукор не почне закипати.

03

Поставити сковороду на вогонь, влити бренді, нагріти. Вилити соус зі сковороди на банани, підпалити. Подавати відразу ж із вершками.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Салат зі спаржі, горошку та яєць

Салат зі спаржі, горошку та яєць

2

40 хв