
Рогалики з абрикосами
Відомі на весь світ і всіма улюблені борошняні ласощі рогалик вперше були спечені в ХVII сторіччі кондитером до знаменної події – захопленню турками венеціанської фортеці. З тих пір рогалик почали випікати зігнутої форми, яка нагадує півмісяць – символ турецького прапора. Однак, ця цікава версія була з тріском зруйнована вченим Карлом Тепли, який стверджував, що перша згадка про рогалики датується далеким ХII століттям. Пропонуємо відволіктися від передісторії і зайнятися більш захоплюючою справою – спекти сирні рогалики з пряною абрикосовою начинкою. Задоволені обличчя рідних не змусять засумніватися в досконалості цієї ніжної та ароматної домашньої випічки. Саме час ставити чайник.
Інгредієнти
Борошно
150 г
Сир кисломолочний
150 г
Вершкове масло
150 г
Яйце
2 шт.
Абрикос
5 шт.
Цукор
3 ст. л.
Кориця
5 г
Ванілін
5 г
Етапи приготування
01
Змішати сир і борошно в мисці. Додати нарізане кубиками масло, розтерти суміш руками
02
Додати яйце і замісити тісто. Скачати його в кулю і покласти в холодильник на годину.
03
Абрикоси порізати невеликими шматочками, відкинути на сито і посипати цукром, ваніллю і корицею. Дати постояти, поки охолоджується тісто.
04
Розкачати тісто на присипаній борошном поверхні, вирізати з нього трикутники. На основу отриманих трикутників викладати трохи начинки і згортати рогалики.
05
Деко застелити пергаментним папером і змастити маслом. Викласти рогалики на відстані 2-3 см один від одного, змастити яйцем.
06
Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці близько 20 хвилин. Злегка охолодити і подати до столу.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів