Горіхові меренги з шоколадом - Image

Горіхові меренги з шоколадом

Кількість порцій: 8Час приготування: 1 год 45 хвСкладність: ВажкийПрийом їжі: Вечеря

Цей ніжний і повітряний як поцілунок десерт, батьківщиною якого вважається Франція, ми частіше називаємо «безе», проте на Заході для його позначення частіше використовують слово «меренга». Для цих смачних ласощів є і ще одна жартівлива, але точна назва, пов'язана з технологією їх приготування – «забуте печиво». Справа в тому, що для отримання повітряної і тягучої текстури всередині і хрусткої скоринки зовні десерт після випікання обов'язково потрібно залишити «відпочити» в теплій духовці приблизно на годину. Але зовсім забувати про нього все-таки не варто, та й не вийде – дуже вже він смачний. Вашій увазі горіхові меренги з шоколадом – те, що потрібно для приємного проведення часу в затишному сімейному колі.

Інгредієнти

Кеш'ю

100 г

Яйця

6 шт.

Цукор

250 г

Сіль

дрібка

Вершки 33-35%

150 мл

Молочний шоколад

100 г

Сметана 25-30%

100 г

Рослинна олія

1 ст.л.

Етапи приготування

01

За допомогою кавомолки або блендера подрібніть кешью в порошок.

02

Духовку нагрійте до 120°C.

03

Білки відокремте від жовтків (жовтки нам не знадобляться). Білки трохи охолодіть, додайте дрібку солі і почніть збивання.

04

Не перестаючи збивати, порціями введіть цукор і горіховий порошок. Готову масу перекладіть у кондитерський мішечок.

05

Два противні застеліть пергаментним папером. За допомогою циркуля намалюйте на ній кружечки діаметром 5-6 см і змастіть папір рослинною олією.

06

Потім на кожен кружок вичавіть з мішечка білкову масу. Поставте противень в нагріту духовку на 45 хвилин. Після злегка відкрийте духовку і залиште в ній меренги ще на 1 годину, щоб вони добре підсохли.

07

Тим часом шоколад розламайте на дрібні шматочки і розтопіть на водяній бані, потім дайте йому охолонути до кімнатної температури.

08

Вершки збийте в піну, після чого обережно додайте до них розтоплений шоколад і сметану, акуратно перемішайте масу.

09

Готові меренги промастіть цим шоколадним кремом і з'єднайте один з одним по дві. Приберіть тістечка в прохолодне місце і залиште приблизно на 2 години до застигання крему.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Салат зі спаржі, горошку та яєць

Салат зі спаржі, горошку та яєць

2

40 хв

Горіхові меренги з шоколадом – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua