Цибулевий флан по-французьки - Image

Цибулевий флан по-французьки

Кількість порцій: 6Час приготування: 1 год 30 хвСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Обід

Слово "флан" в перекладі з французької означає "відкритий пиріг". Своєрідна "тарілка" із тіста в цьому пирозі заповнена начинкою. Начинки можуть бути самими різними: овочевими, м'ясними, фруктовими. У даному рецепті дуже смачна начинка з обсмаженої цибулі, збитої яєчно-молочної суміші з додаванням натертого сиру. Крім цього для оформлення цибулевого флану пропонується використати філе анчоусів і маслини. Інгредієнти для тіста - натерта на тертці відварна картопля, борошно, маргарин і вода. Зверніть увагу, що спочатку протягом 10-ти хвилин випікають у духовці "тарілку" із тіста, а потім вже виливають у неї начинку і випікають, поки начинка не стане золотистою.

Інгредієнти

Вода

1 ст. л.

Картопля

150 г.

Цибуля ріпчаста

3 шт.

Маргарин

50 г.

Маслини

8 шт.

Молоко

100 мл.

Борошно

250 г.

Сіль

за смаком

Чорний мелений перець

за смаком

Сир твердий

200 г.

Філе анчоусів

4 шт.

Яйця

3 шт.

Етапи приготування

01

Картоплю помити, очистити і відварити цілим. Остудити і натерти на тертці.

02

Для тіста змішати борошно, картоплю і маргарин. Додати воду і швидко замісити тісто. Поставити в холодильник на 1 годину.

03

Цибулю очистити і нарізати кільцями. Розтопити маргарин, просмажити цибулю. Охолодити.

04

Натерти сир. Змастити форму для пирога маргарином. Розкачати тісто, викласти у форму, проткнути в декількох місцях виделкою. Поставити в холодильник на 15 хвилин.

05

Розігріти духовку до 200°C. Запікати оболонку для пирога 10 хвилин.

06

Збити яйця і молоко, додати сир. Приправити сіллю, перцем. З'єднати з цибулею. Вилити начинку  в оболонку пирога. Розрізати філе анчоусів уздовж.

07

Оформити флан анчоусами і маслинами. Запікати 25 хвилин 150°C.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Салат зі спаржі, горошку та яєць

Салат зі спаржі, горошку та яєць

2

40 хв

Цибулевий флан по-французьки – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua