
Фісташково-мигдальний тарт
Смачний фісташково-мигдальний тарт – справжнє задоволення для ласунів і любителів горіхової випічки. Завдяки наявності горішків в начинці тарт набуває яскраво виражений горіховий смак, який вигідно підкреслює апельсинова цедра і пряність кардамон. Тісто для майбутнього десерту випікайте до рівномірного світло-коричневого кольору. Пекарські боби, які укладаються на тісто, служать своєрідним грузиком, що запобігає появі бульбашок. Нагріваючись, вони сприяють кращому пропіканню коржа. Для начинки можете взяти вже смажені горішки, або сирі, заздалегідь підсушені на сковороді.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Фісташки Auchan сушені несолоні 150г
300 г.
Масло вершкове домашнє
250 г.
Борошно пшеничне вищий гатунок
225 г.
Мигдаль
200 г.
Сік Freshme апельсиновий 0,5л
150 мл.
Апельсин
1 шт.
Суміш яєчна Ovostar Жовток яєчний рідкий 1кг
6 шт.
Вершки Наші Вершки ультрапастеризовані 15% 125г
2 ст. л.
Сіль Єгипет
0,5 ч. л.
Цукор ванільний Carmencita для кондитерських виробів 80г
за смаком
Кардамон Еко 6г
25 зерен
Етапи приготування
01
Розтовкти приблизно 12 зерен кардамону в ступці і змішати з сухими інгредієнтами тіста і маслом в блендері. Додати жовток, вимішувати ще двадцять секунд.
02
Після чого тісто вимісити вручну, сформувати лист товщиною 1-2 см. і покласти в холодильник на півгодини.
03
Тісто розкачати завтовшки близько 5 мм., викласти його у форму для випікання (проткнути в декількох місцях виделкою). Потім форму прибрати в морозильник на 2 години.
04
Після цього тісто прокласти пергаментним папером, а зверху на папір викласти пекарські боби. Форму поставити в розігріту до 180°С духовку і випікати 20 хвилин. Потім акуратно зняти з тіста боби і поставити форму ще хвилин на 5 в духовку. Остудити.
05
Решту зерен кардамону розтерти в ступці і покласти в блендер з горіхами і цукром. Перемолоти, поки горіхи не стануть виділяти олію.
06
Потім не вимикаючи блендер, влити сік апельсина. Молоти ще три хвилини. Дати охолонути, додати цедру апельсина і чотири жовтка. Добре перемішати.
07
Викласти отриману начинку на корж і поставити тарт в духовку на 15 хвилин.
08
У цей час змішати жовток з вершками в блендері.
09
Вийняти тарт з духовки, змастити вершково-жовтковою сумішшю і знову поставити в духовку хвилин на 10.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів