
Крем-суп з брокколі і блакитного сиру
До вашої уваги представлений вишуканий французький суп. Його особливістю є ніжний вершковий смак, а також ідеальне поєднання брокколі та сиру з благородною цвіллю. Далеко не всі довіряють блакитним сирам, вважаючи їх не свіжими або шкідливими. Так, легенда походження цього виду сиру дійсно говорить про його несвіжість. Молодий пастух забув у печері свій обід (хліб з сиром), і, повернувшись туди через кілька тижнів, виявив, що сир, звісно, покрився цвіллю. Але аромат сиру привабив юнака і той спробував шматочок зіпсованого сиру. На диво сир мав неймовірно приємний смак і він негайно розповів про це своїм батькам-сироварам. На скільки це правда, звичайно, не відомо, але сир припав до душі гурманам з усього світу.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Масло вершкове домашнє
20 г
Цибуля ріпчаста фасована від 3кг
100 г
Капуста Брокколі
400 г
Молоко Наше Молоко ультрапастеризоване 3,2% 950г
750 мл
Вершки Наші Вершки ультрапастеризовані 15% 125г
250 мл
Сир Lazur Блакитний з цвіллю 50%
100 г
Часник
10 г
Сіль Єгипет
за смаком
Перець чорний Kotanyi горошок 70г
за смаком
Етапи приготування
01
Брокколі помити і розібрати на суцвіття. Цибулю і часник очистити від лушпиння, нарізати дрібними кубиками. Розтопити вершкове масло в каструлі або глибокій сковороді і смажити цибулю близько 3 хвилин, потім додати часник і смажити ще близько хвилини. Додати в каструлю брокколі і молоко. Тушкувати на середньому вогні близько 30 хвилин.
02
Блакитний сир (сир з цвіллю або брі) нарізати кубиками. По закінченню часу тушкування додати вершки, ¾ сиру, за смаком сіль і перець. Варити ще 10 хвилин, а потім подрібнити блендером до стану пюре. Подавати, прикрасивши вершками і рештою сиру.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів