
Торт "Сливова шарлотка"
Не кожного дня ми можемо порадувати себе чимось солоденьким, зрозуміло, саме через калорійність таких страв. Але ми пропонуємо вам змінити свій погляд на солодощі. Використання в нашому рецепті фруктів у вигляді сливи наповнить десерт легким смаком та дієтичними якостями. А додавання імбиру та фісташок слугуватиме смачним та колоритним начинням пирога. І одним із найулюбленіших процесів для дітвори є, звичайно ж, посипання шоколадною стружкою торта після завершення усіх попередньо виконаних робіт. Саме шоколад приносить нам максимум позитивних емоцій та відповідає за підвищення в організмі гормону радості. Тому, любителі посмакувати солоденьким, приєднуйтесь і готуйте сливову шарлотку із задоволенням разом з нами!
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Печиво Bonomi Савоярді 400г
160 г.
Масло вершкове домашнє
70 г.
Слива темна
300 г.
Імбир
25 г.
Вино Freegold червоне солодке 12% 0,75л
125 мл.
Спеція Аніс
1 зірочка
Сир кисломолочний 9%
250 г.
Желатин Добрик 15г
10 г.
Цукор Ваш Цукор 10кг
80 г.
Вершки Наші Вершки ультрапастеризовані 15% 125г
200 мл.
Крохмаль Dr.Oetker 1кг
2 ч. л.
Фісташки смажені
за смаком
Шоколад молочний Millennium Very Peri з кокосовою стружкою 85г
за смаком
Етапи приготування
01
Розтоплене вершкове масло змішати зі 100 г. розкришеного печива. На дно форми (діаметр - 18 см.) вистелити папір для випічки, викласти рівним шаром крихти. Печиво, що залишилося, розрізати навпіл і викласти боковинки. Поставити в холодильник для застигання.
02
Розрізати сливи, залити вином, додати 60 г. цукру, дрібно нарізаний імбир (або порошок) і аніс. Довести суміш до кипіння і варити близько 10 хвилин. Потім збити в блендері. У гарячому вині розчинити попередньо розм'якшений желатин, додати сливове пюре. Швидко остудити, додати сир і розмішати. Отриману начинку залити у форму з печивом і залишити на холоді до повного застигання (близько 3-х годин).
03
Збити вершки з цукром, що залишився, і закріплювачем вершків (або крохмалем). 1/3 вершкового крему нанести на торт, крем, що залишився використовувати для прикрашання. Поставити торт в холодне місце.
04
Готовий торт прикрасити фісташками або шоколадною стружкою.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів