Торт "Сливова шарлотка" - Image

Торт "Сливова шарлотка"

Кількість порцій: 6Час приготування: 1 годСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Cніданок

Не кожного дня ми можемо порадувати себе чимось солоденьким, зрозуміло, саме через калорійність таких страв. Але ми пропонуємо вам змінити свій погляд на солодощі. Використання в нашому рецепті фруктів у вигляді сливи наповнить десерт легким смаком та дієтичними якостями. А додавання імбиру та фісташок слугуватиме смачним та колоритним начинням пирога. І одним із найулюбленіших процесів для дітвори є, звичайно ж, посипання шоколадною стружкою торта після завершення усіх попередньо виконаних робіт. Саме шоколад приносить нам максимум позитивних емоцій та відповідає за підвищення в організмі гормону радості. Тому, любителі посмакувати солоденьким, приєднуйтесь і готуйте сливову шарлотку із задоволенням разом з нами!

Продукти для рецепту

Печиво Bonomi Савоярді 400г
177.80 - 199.00

Печиво Bonomi Савоярді 400г

400 г

Інгредієнти

Печиво Bonomi Савоярді 400г

160 г.

Масло вершкове домашнє

70 г.

Слива темна

300 г.

Імбир

25 г.

Вино Freegold червоне солодке 12% 0,75л

125 мл.

Спеція Аніс

1 зірочка

Сир кисломолочний 9%

250 г.

Желатин Добрик 15г

10 г.

Цукор Ваш Цукор 10кг

80 г.

Вершки Наші Вершки ультрапастеризовані 15% 125г

200 мл.

Крохмаль Dr.Oetker 1кг

2 ч. л.

Фісташки смажені

за смаком

Шоколад молочний Millennium Very Peri з кокосовою стружкою 85г

за смаком

Етапи приготування

01

Розтоплене вершкове масло змішати зі 100 г. розкришеного печива. На дно форми (діаметр - 18 см.) вистелити папір для випічки, викласти рівним шаром крихти. Печиво, що залишилося, розрізати навпіл і викласти боковинки. Поставити в холодильник для застигання.

02

Розрізати сливи, залити вином, додати 60 г. цукру, дрібно нарізаний імбир (або порошок) і аніс. Довести суміш до кипіння і варити близько 10 хвилин. Потім збити в блендері. У гарячому вині розчинити попередньо розм'якшений желатин, додати сливове пюре. Швидко остудити, додати сир і розмішати. Отриману начинку залити у форму з печивом і залишити на холоді до повного застигання (близько 3-х годин).

03

Збити вершки з цукром, що залишився, і закріплювачем вершків (або крохмалем). 1/3 вершкового крему нанести на торт, крем, що залишився використовувати для прикрашання. Поставити торт в холодне місце.

04

Готовий торт прикрасити фісташками або шоколадною стружкою.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Салат зі спаржі, горошку та яєць

Салат зі спаржі, горошку та яєць

2

40 хв