
Цибуля тушкована по-грецьки
Не сумнівайтеся, тушкування цибулі – один з найкращих і вдалих способів приготування цієї овочевої культури. У грецькій кухні, що становить основу середземноморської, тушкована ріпчаста цибуля набуває несподівані смакові відтінки, які, безсумнівно, припадуть Вам до душі. Даний рецепт вважається одним з небагатьох, де цибуля виступає в якості головного інгредієнта страви і виходить чудовою на смак. Усього кілька складових, таких як біле сухе вино, томатний сік і мед – і через півгодини на Вашому столі готова вечеря з солодкої, ніжної цибулі. Цей швидкий і смачний гарнір можна подавати до макаронів, м'яса, птиці, риби. Смачного.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Цибуля ріпчаста фасована від 3кг
1 кг
Олія оливкова BONO Sicilia Extra Virgin 250мл
50 мл
Мед Літній Мед 750г
50 г
Оцет винний Kuhne волоський горіх 250мл
20 мл
Вино Giacondi Chardonnay біле сухе 11.5% 3л
20 мл
Сік Наш сік томатний 950мл
120 мл
Селера стебло
2 шт
Сіль Єгипет
за смаком
Спеція Перець чорний мелений
за смаком
Етапи приготування
01
Цибулю почистити і нарізати на чвертинки.
02
У великій сковороді розігріти олію, додати цибулю і смажити приблизно 5 хвилин.
03
Залити медом і обсмажити ще 1 хвилину.
04
Залити оцтом і вином (можна без вина), добре перемішуючи.
05
Селеру нарізати скибочками, додати до цибулі, перемішати.
06
Все залити томатним соком (або ложку пасти розвести у половині склянки води) і перемішати. Довести до кипіння і варити, поки не стане густуватим.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів