Тартіфлет - Image

Тартіфлет

Кількість порцій: 8Час приготування: 1 годСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід

Тартіфлет або картопля по-савойськи - традиційна страва французької кухні, причому страва дуже відома. Нею ми зобов'язані Савойї - департаменту на сході Франції. Існує кілька варіантів приготування тартіфлету. Варіанти, звичайно ж, трохи відрізняються один від одного. Попросту кажучи, страва являє собою картопляну запіканку з беконом і цибулею. В оригінальному французькому рецепті використовують певний сорт сиру. Це сир "Реблошон". У запропонованому рецепті немає строгих рекомендацій з приводу сиру. Єдина порада: він повинен бути м'яким вершковим. У процесі приготування сир розплавиться, а корочка стане золотистою. Замість бекону можна взяти шинку.

Інгредієнти

Картопля

1 кг.

Цибуля

1 шт.

Сир

200 г.

Бекон

250 г.

Біле сухе вино

100 мл.

Сметана

4 ст. л.

Вершкове масло

за смаком

Чебрець

за смаком

Сіль

за смаком

Перець чорний мелений

за смаком

Етапи приготування

01

Картоплю очистити і відварити в підсоленій воді 15 хвилин.

02

Цибулю очистити, нарізати півкільцями. Бекон нарізати кубиками, викласти на розігріту сковороду. Додати цибулю, підсмажити, поперчити. Додати сухе вино, тушкувати 5 хвилин.

03

Форму змастити вершковим маслом. Варену картоплю нарізати кружечками.

04

Половину картоплі викласти у форму, посолити. Зверху викласти цибулю з беконом. Потім знову картоплю.

05

Змастити шар сметаною і викласти порізаний сир.

06

Запікати в розігрітій до 180°C духовці протягом 20 хвилин. Готову страву прикрасити гілочками чебрецю.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Салат зі спаржі, горошку та яєць

Салат зі спаржі, горошку та яєць

2

40 хв

Тартіфлет – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua