Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти плита на кожен день м'ясо весна › Свинина, смажена з арахісом
Свинина, смажена з арахісом

Свинина, смажена з арахісом

Китай прославився не тільки Великою китайською стіною, а й Великою китайською кухнею. Якщо враховувати продукти, з яких готують китайці, їхню кухню не назвеш екзотичною - більшість інгредієнтів нам знайомі. Змії, личинки шовкопряда та інша живність не рахуються - це витребеньки «високої кухні», в Китаї ж є чіткий поділ на кухню ресторанну і домашню. А в останній використовуються набагато доступніші продукти: наприклад, китайці, як і ми, дуже люблять свинину. Проте особливе поєднання спецій і незвичайні соуси додають стравам характерного яскравого смаку. І ще один китайський кулінарний прийом: інгредієнти ріжуться на такі дрібні шматочки, щоб вони швидко обсмажувалися, добре просочувалися соусами і їх зручно було брати паличками. Якщо ви любите китайську кухню, краще за все придбати вок - спеціальну глибоку сковороду. Але якщо її немає, спробуйте приготувати і в нашій, традиційній, - все одно вийде дуже смачно.

Кількість порцій 2
Час приготування 25 хв

  1. 1. Свинина (філе) — 250 г
  2. 2. Солодкий перець — 100 г
  3. 3. Арахіс — 40 г
  4. 4. Рослинна олія для смаження — 5 ст.л.
  5. 5. Яйця — 2 шт.
  6. 6. Картопляний крохмаль — 40 г
  7. 7. Сіль — за смаком
  8. 8. Рисовий оцет — 2 ч.л.
  9. 9. Соєвий соус — 2 ч.л.
  10. 10. Червоний гострий перець — 2 г
  11. 11. Мелений імбир — 2 г
  12. 12. Часник — 2 зубчики
  13. 13. Цибуля — четвертинка
  14. 14. М'ясний бульйон — 0,5 склянки
  15. 15. Цукор — 1,5 ч.л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. М'ясо наріжте дрібними кубиками, посоліть, перемішайте.

  2. Арахіс очистіть від лушпиння і злегка підсмажте в розігрітій олії.

  3. Віддаліть білки від жовтків (жовтки нам не знадобляться). Білки злегка збийте.

  4. У невеликій кількості холодної води розведіть половину норми крохмалю до рідкого стану.

  5. У м'ясо влийте крохмаль і білки, добре перемішайте

  6. Часник і цибулю дуже дрібно порубати.

  7. З'єднайте бульйон, решту крохмалю, сіль, рисовий оцет (краще використовувати рисове вино - мирин), соєвий соус, цибуля, часник, імбир і цукор, розчинений у невеликій кількості теплої води.

  8. Олію розігрійте до помірної температури і швидко, невеликими порціями, просмажте в ньому м'ясо. Діставайте м'ясо шумівкою, щоб стікав зайвий жир.

  9. Солодкий перець очистіть від насіння і наріжте дрібними кубиками - такого ж розміру, як м'ясо. (До речі, замість перцю в цьому рецепті також можна використовувати свіжий огірок).

  10. Просмажте його в сильно розігрітій олії, кілька разів перемішайте і покладіть туди ж підсмажене м'ясо. Ще трохи просмажте все, перемішуючи інгредієнти лопаткою, потім влийте підготовлений соус. Дайте ще трохи протушкуватися, всипте горіхи і поперчіть. Коли соус закипить, зніміть м'ясо з вогню, розкладіть по тарілках і подавайте.