Палтус у зеленому соусі - Image

Палтус у зеленому соусі

Кількість порцій: 4Час приготування: 25 хвСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід

Палтус у зеленому соусі - один із численних рецептів приготування цієї риби сімейства камбалових. Низький рівень калорійності палтуса і вітамінно-мінеральний склад дозволяє віднести рибу до корисних і дієтичних продуктів. Багатий на вміст вітамінів групи А, В1, В2, В5, В6, В12, Е і D хімічний склад риби вважається головною користю палтуса для організму людини. Крім цього, корисні властивості палтуса полягають у вмісті семи амінокислот, яких потребує людський організм. Відмінно поєднується м'ясо палтуса в зеленому соусі, прикрашене шматочками лимона, з картопляним пюре і з овочевими інгредієнтами.

Інгредієнти

Масло вершкове

2 ст. л.

Палтус

600 г.

Вино біле сухе

100 мл.

Вода

150 мл.

Бульйонний кубик

1 шт.

Борошно пшеничне

1 ч. л.

Вершки

100 мл.

Зелений горошок заморожений

225 г.

Цибуля ріпчаста

0,5 шт.

Сіль

за смаком

Перець чорний мелений

за смаком

Етапи приготування

01

У невелику каструлю влити вино та воду, поставити каструлю на вогонь, довести до кипіння, кинути в каструлю кубик, додати горошок, варити 5 хвилин. Прибрати з вогню, остудити, подрібнити в блендері до стану пюре.

02

Змішати окремо в мисці вершки із борошном, ретельно перемішати. Потім, додати вершкову суміш у пюре. Додати за смаком сіль і подрібнену цибулю.

03

Рибу розрізати на 4 шматки, натерти сіллю і перцем. Розігріти сковороду із вершковим маслом, обсмажити рибу з обох боків до золотистого кольору.

04

При подачі викласти рибу на гарячі тарілки, залити соусом, прикрасити зеленню і вершками.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв