Ханум в курячому бульйоні - Image

Ханум в курячому бульйоні

Кількість порцій: 4Час приготування: 1 годСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід

Ханум (друге ім'я «ліниві манти»), національна узбецька страва, яка представляє собою борошняні парові рулетики з щедрою начинкою з м'ясного фаршу та цибулі. В якості начинки використовують також картоплю, гарбуз і інші овочі. Така собі оригінальна альтернатива набридливим пельменям, вареникам і хінкаліям, яку навіть можна подати до святкового столу в якості ситної закуски. Сьогодні – найвдаліший день для сміливих експериментів. Користуючись нагодою, пропонуємо Вам покуштувати грибний ханум у складі поживного супчика із зеленню. Смачно так, що не відірватися. Рекомендуємо приготувати більше рулетиків: одну частину відварити на пару і подати у традиційному вигляді, решту – відправити в курячий бульйончик.

Продукти для рецепту

Гомілка Курка По-Домашньому куряча
126.80

Гомілка Курка По-Домашньому куряча

за 1 кг

Інгредієнти

Гомілка Курка По-Домашньому куряча

500 г

Борошно пшеничне вищий гатунок

150 г

Вода негазована Аквуля 2л

30 мл

Сіль Єгипет

3 г

Яйце куряче С0 1шт

1 шт

Печериці Українські Печериці Кремові 500г

200 г

Олія соняшникова Оліяр рафінована 1л

30 мл

Цибуля ріпчаста фасована від 3кг

30 г

Спеція Куркума мелена

10 г

Сіль Єгипет

за смаком

Спеція Перець чорний мелений

за смаком

Етапи приготування

01

Спочатку ставимо варити курячий бульйон. Миємо курку і заливаємо водою. Ставимо на вогонь, доводимо до кипіння, знімаємо піну і варимо далі на найслабшому вогні, щоб бульйон був прозорим.

02

Поки бульйон вариться, робимо тісто на ханум. Борошно просіваємо. Кладемо яйце, воду і сіль.

03

Поки тісто відпочиває, а бульйон вариться, зробимо начинку для ханума. Дрібно нарізаємо печериці.

04

Потім дрібно ріжемо ріпчасту цибулю.

05

Цибулю додаємо до грибів. Ставимо на плиту і тушкуємо під кришкою до готовності, солимо і перчимо. Начинка готова.

06

До цього часу бульйон звариться. Проціджуємо його, солимо і кладемо куркуму.

07

Дуже тонко розкочуємо тісто.

08

На лист викладаємо начинку. Звертаємо рулетом.

09

Потім рулет розрізаємо на шматочки шириною 2 см. У киплячий бульйон відправляємо ці рулетики і варимо до готовності хвилин 15-20.

10

Готовий суп розливаємо в тарілки, посипаємо зеленню і подаємо.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Смажені пельмені по-узбецьки

Смажені пельмені по-узбецьки

4

40 хв