
Різотто з буряка з козячим сиром
1
Головна фішка італійського різотто — консистенція. Ніжна, кремова страва, але при цьому не з розвареними крупинками рису істотно відрізняється від плову і рисового пудингу. Пропонуємо скористатися порадами шеф-кухаря Іллі Сьоміна і приготувати його за всіма правилами. Цей варіант різотто потішить незвичайним смаком і красивим кольором, а ще наявність буряка робить його ще кориснішим.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Крильця курячі Теріякі
300г
Лист лавровий
1шт
Морква
1шт
Цибуля
2шт
Перець духмяний Еко 20г
3г
Перец чорний горошок Еко Професійна серія для млинка 40г
3г
Вода Eurogroup 6л
1500мл
Бульйон Еко Велика ложка грибний 11г
750мл
Буряк
3шт
Кріп 70г
за смаком
Оцет бальзамічний Monini Glaze 250мл
15г
Вино Chateau Perthus червоне сухе 13% 0,75л
100г
Масло вершкове домашнє
120г
Сир козячий Entrepinares
200г
Сир Dziugas Пармезан 40%
50г
Часник
3головки
Сіль Єгипет
за смаком
Етапи приготування
01
Зваріть бульйон. (В кастрюлю покласти курячі крильця, лавровий лист, моркву, 1 цибулину, духмяний та чорний перець, додати 1500мл води, варити 60 хвилин).
02
Запечіть буряк заздалегідь, коли він охолоне, почистіть від шкірки. Одну штуку подрібніть кубиками, а з інших зробіть пюре в блендері.
03
Підсмажте на 60 г вершкового масла часник з цибулею. Всипте рис арборіо і добре перемішайте.
04
Влийте вино і поступово випаріть.
05
Потроху підливайте підігрітий бульйон, ретельно перемішуючи різотто.
06
Введіть буряк, влийте оцет, поперчіть і посоліть. Коли все добре прогріється, покладіть масло, що залишилося, і тертий пармезан, добре перемішайте.
07
Залиште на пару хвилин, не відкриваючи кришку, насипте в тарілки, посипте сиром і кропом.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів