Цибулевий гратен з пармезаном - Image

Цибулевий гратен з пармезаном

Кількість порцій: 4Час приготування: 20 хвСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Обід

Цей легкий і швидкий гратен призначений для любителів всього цибулевого, оскільки саме цибуля є головним інгредієнтом цієї страви. Цибулевий гратен - це вітаміни взимку і легка вечеря в будь-яку пору року. Взагалі гратен - це загальна назва для французьких страв, які готуються в жароміцній формі. Це можуть бути м'ясо, риба, сирі або попередньо обсмажені овочі. Також французькими кухарями готуються солодкі гратени-десертні запіканки. Незалежно від того, що лежить в основі блюда, зверху воно обов'язково повинне заливатися збитими яєчними білками або жовтками з вершками і запікатися до появи золотистої скоринки.

Інгредієнти

Цибуля ріпчаста

600 г.

Масло вершкове

2,5 ст. л.

Гвоздика мелена

за смаком

Кмин (листя)

за смаком

Сіль морська

за смаком

Вершки 48%

1,5 ст. л.

Яйце куряче

1,5 шт.

Сир пармезан

3,5 ст. л.

Етапи приготування

01

Кожну цибулину розрізати уздовж навпіл, нарізати дрібними півкільцями.

02

Розігріти сковороду, додати вершкове масло, розтопити, покласти гвоздику і кмин, викласти нарізану цибулю, посолити.

03

Накрити сковороду кришкою, зменшити вогонь, тушкувати протягом 10 хвилин. Цибуля повинна стати м'якою, після чого посолити і поперчити.

04

Викласти у форму для випікання цибулю, рівномірно розподілити по всьому дну форми.

05

Розігріти духовку на 220°C. У мисці збити яєчні жовтки з вершками, додати до суміші тертий сир, перемішати, після чого вилити суміш на цибулю в формі. Поставити під гриль на 1-2 хвилини, поки не з'явиться скориночка. Подавати відразу ж.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Салат зі спаржі, горошку та яєць

Салат зі спаржі, горошку та яєць

2

40 хв