
Різото з запеченими помідорами
Різото - це одна із самих популярних страв італійської кухні. Головний її інгредієнт - рис, тому успіх приготованого Вами різото великою мірою залежить від вибору сорту рису. Рис вибирайте дрібнозерновий, короткий і круглозернистий. Найчастіше використовується рис сорту арборіо. Цей сорт дозволяє в процесі приготування страви домогтися кремової консистенції. Різото можна робити із самими різними добавками. У запропонованому рецепті це помідори черрі, запечені в духовці, в'ялені помідори, консервована кукурудза і сир пармезан, який додають для більшої "кремовості". Особливість різото, приготованого за цим рецептом, в тому, що на останньому етапі приготування страву відправляють у духовку.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Помідори черрі Укрполе мариновані 540мл
7 шт.
Олія оливкова BONO Sicilia Extra Virgin 250мл
4 ч. л.
Часник
1 зубчик
Базилік у горщику
10 г.
Помідори Kuhne в'ялені 340г
60 г.
Рис пропарений
250 г.
Масло вершкове домашнє
25 г.
Цибуля червона
1 шт.
Шафран Kotanyi натуральний 12г
0,25 ч. л.
Вино Giacondi Chardonnay біле сухе 11.5% 3л
275 мл.
Сир Пармезан Poggioli Reggiano 24міс 32%
75 г.
Вершки збиті Sterilgarda Alimentari 35% 200г
1 ст. л.
Сіль Єгипет
за смаком
Спеція Перець чорний мелений
за смаком
Кукурудза консервована Heinz солодка 400мл
100 г.
Етапи приготування
01
Помідори промити, розрізати на дві половинки, викласти на деко, змащене олією, зрізом вгору. Присипати сіллю і перцем. Скропити олією зверху, посипати дрібно нарізаним часником, посипати листям базиліка, змоченими в олії. Поставити в духовку на 10-15 хвилин.
02
Подрібнити в блендері 10 г. в'ялених помідорів, морську сіль і 2 ч. л. оливкової олії.
03
Покласти вершкове масло в каструлю, поставити на вогонь, розтопити масло, викласти в каструлю подрібнену цибулю, обсмажити. Додати до цибулі рис, перемішати, щоб масло покрило рис. Додати вино і подрібнений шафран, довести суміш до кипіння. По закінченню 5 хвилин, додати томатну пасту з блендера, а також влити 340 мл. окропу. Додати сіль і перець за смаком.
04
Додати в каструлю помідори із духовки, 50 г. в'ялених помідорів, кукурудзу, ретельно перемішати, довести до кипіння. Перелити в нагріту форму, поставити на 35 хвилин у духовку, при температурі 180ºС.
05
Додати в різото тертий пармезан, перемішати, поставити в духовку ще на 5 хвилин. Перед подачею додати вершки.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів