Тартар з яловичини - Image

Тартар з яловичини

Кількість порцій: 3Час приготування: 45 хвСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід

Сьогодні ми з вами будемо готувати страву тартар з яловичини. Для цієї мети нам буде потрібна висококласна і дуже свіжа яловича вирізка. Тому з неї і готують найвишуканіші страви. Але так як в нашій страві м'ясо не проходить термічну обробку, то нам потрібно до його вибору підійти дуже серйозно і грунтовно. Купуйте м'ясо тільки в перевірених супермаркетах. Смак страви тартар виходить дивовижним, але на любителя, так як не всім припадає до смаку м'ясо, яке не пройшло термічну обробку. А любителі, звичайно, насолодяться смаком тартару. За бажанням страву можна щедро посипати дрібно нарізаною ріпчастою цибулею.

Продукти для рецепту

Вирізка яловича охолоджена
1133.88 - 1349.00

Вирізка яловича охолоджена

за 1 кг

Інгредієнти

Вирізка яловича охолоджена

300 г.

Яйце куряче С0 1шт

4 шт.

Картопля фасована

4 шт.

Каперси Iberica 250г

15 г.

Огірки корнішони Ніжин солоні

15 г.

Часник

1 зубчик

Багет французький, шт

½ шт.

Масло вершкове домашнє

165 г.

Олія оливкова BONO Sicilia Extra Virgin 250мл

5 ст. л.

Олія соняшникова салатна 500мл

200 мл.

Мед Літній Мед 750г

1 ч. л.

Гірчиця Deroni Діжонська 200г

1 ст. л.

Оцет столовий Руна 9% 0,75л

½  ст. л.

Оцет бальзамічний Ellada спрей 150мл

1 ст. л.

Соус Appel Worcester Sause вустерширський 1л

2 мл.

Соус Tabasco перцевий червоний 60мл

2 мл.

Кетчуп Salvest 530г

1 ч. л.

Рукола 50г

40 г.

Цибуля шалот 250г

1 головка

Петрушка 70г

2 г.

Сіль Єгипет

за смаком

Спеція Перець чорний мелений

за смаком

Чебрець Metro Chef подрібнений 60г

5 г.

Етапи приготування

01

Картоплю вимити, крупно нарізати і викласти на гарячу сковороду разом із 150 грамами вершкового масла і чебрецем. Посолити, поставити на максимальний вогонь. Коли масло почне пінитися, зменшити вогонь вдвічі і перемішувати, струшуючи сковороду. Через чверть години, якщо картопля вже стане м'якою, зняти з вогню.

02

Вийняти з сковороди чебрець, масло, що залишилося злити. Приготувати майонез - основу для соусу тартар. Жовтки двох яєць змішати з половиною гірчиці і звичайним оцетом, посолити і поперчити. Збити вінчиком, підливаючи соняшникову олію, поки суміш не стане однорідною. Додати чайну ложку води, щоб зафіксувати емульсію.

03

Відварити два яйця - на це піде рівно дев'ять хвилин. З яловичої вирізки видалити вени, жили й жир, нарізати її спочатку тонкими, по 5 мм., шматками поперек волокон, а потім нарубати їх дрібними кубиками.

04

Каперси, корнішони і зварені яйця нарізати шматочками такого ж розміру, як м'ясо, шалот - трохи дрібніше. Подрібнити цибулю-різанець, листя базиліка і петрушки. Додати все це в майонез - і соус тартар готовий. Дві столові ложки отриманого соусу, табаско, кетчуп і вустерширский соус змішати з яловичиною.

05

Багет нарізати шматками товщиною 1 см., покласти на кожен по два грами вершкового масла, поставити в духовку і запікати в режимі «Гриль» до золотистої скоринки. За допомогою кулінарного кільця викласти тартар на тарілки, в яких страва буде подаватися.

06

Половину діжонської гірчиці з'єднати з медом, бальзамічним оцетом і оливковою олією. Додати дрібно нарізаний зубчик часнику, розмішати все вінчиком і заправити цим соусом руколу.

07

Викласти на тарілки з тартаром з яловичини по дві грінки, обсмажені часточки картоплі і трохи руколи. Прикрасити гілочкою чебрецюі і посипати меленим чорним перцем.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Салат зі спаржі, горошку та яєць

Салат зі спаржі, горошку та яєць

2

40 хв