
Піца "Стромболі"
Стромболі - це назва острова з однойменним діючим вулканом на ньому. Також це назва морської битви сімнадцятого століття, в якому французи завдали поразки голландсько-іспанському флоту. Воно увійшло в історію, як битва при Стромболі. Сьогодні ми вам пропонуємо приготувати не зовсім звичайну піцу. Існує цікава версія походження цієї піци. І пов'язана вона з виходом італо- американського фільму " Стромболі" на широкі екрани в 1950 році. Справа в тому, що вперше така піца була приготована в ресторані в місті Спокан, штат Вашингтон США. Після виходу даного фільму власник ресторану вирішив дати своєму винаходу звучну назву "Стромболі". Так з'явилася нова страва.
Інгредієнти
Тісто для піци
250 г.
Томатна паста
200 мл.
Моцарела
200 г.
Салямі
100 г.
Шинка
100 г.
Яйця
1 шт.
Петрушка
за смаком
Соняшникова олія
за смаком
Етапи приготування
01
Тісто розкачати, викласти на змащене олією деко.
02
Тісто змастити томатною пастою, залишити краї не змащеними.
03
На соус покласти половину порції натертої моцарели, зверху - нарізані шинку і салямі. Посипати тертою моцарелою.
04
Виделкою збити яйце. Змастити яйцем вільні края тіста і загорнути майбутню піцу в рулет.
05
Змастити збитим яйцем, посипати нарізаною петрушкою, зробити надрізи ножем уздовж рулету.
06
Поставити піцу запікатися в розігріту духовку протягом 10 хвилин на температуру 150°C.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів