
Телятина під кремом із тунця
Vitello tonnato або телятина під кремом із тунця – традиційна холодна закуска (antipasti) італійської кухні, батьківщина якої П'ємонт. Ця страва давно полюбилася усіма дегустаторами за незвичне смакове поєднання – варена телятина і кремоподібний соус з тунця. Перед варінням вирізку потрібно обтягнути ниткою, інакше після приготування телятина буде пухкою і розпадатися. Залишити м'ясо остигати в бульйоні. Можна також варити телятину в білому вині. Крем по консистенції повинен бути не дуже густим, тому додавайте більше олії. Пастою з тунця, що залишилася, можна намазати тости.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Телятина для стейків
1 кг.
Яйце куряче С0 1шт
3 шт.
Каперси Iberica 250г
1,5 ч. л.
Сік лимонний Casa Rinaldi 200мл
1,5 ч. л.
Олія оливкова BONO Sicilia Extra Virgin 250мл
5 ст. л.
Анчоуси Rizzoli солоні 850г
1,5 шт.
Сіль Єгипет
за смаком
Спеція Перець чорний мелений
за смаком
Морква
1 шт.
Цибуля ріпчаста фасована від 3кг
1 шт.
Лист лавровий
за смаком
Етапи приготування
01
Відварити м'ясо в каструлі з морквою, цибулею і лавровим листом, сіллю протягом 1,5-2 годин. Після чого, остудити.
02
Тунець розчавити виделкою, покласти в чашу блендера, вбити 3 жовтка і 1 білок, додати каперси з анчоусами, влити лимонний сік. Збити блендером, періодично додавати оливкову олію.
03
Нарізати м'ясо тонкими скибочками, викласти на тарілку, полити зверху кремом, прикрасити каперсами. Подавати холодним.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів