
Тарт татен з яблуками з листкового тіста
Тарт татен з яблуками з листкового тіста – класичний рецепт французького десерту. Вперше його приготували сестри Татен. Маса цікавих історій пов'язана з цим пирогом. Він настільки усіма полюбився, що швидко став популярним. Кажуть, що відомий французький ресторан в ХІХ столітті вкрав рецепт приготування пирога, однак залишив ім'я сестер у назві страви. Кулінарні огріхи, допущені сестрами при приготуванні тарт татена, гідно увійшли в традиції випікання цього десерту, якими керуються й донині. Його друга назва – «пиріг навиворіт». А все тому, що при подачі його потрібно перевернути на іншу сторону.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Яблука Світ фруктів сушені різані з червоного яблука 50г
3 шт.
Цукор ванільний Auchan 8г
за смаком
Кориця Еко мелена 20г
за смаком
Вино Giacondi Chardonnay біле сухе 11.5% 3л
за смаком
Цукор Ваш Цукор 10кг
2,5 ст. л.
Тісто Auchan листкове бездріжджове заморожене 500г
100 г.
Цедра апельсина Банка Спецій 90г
за смаком
Етапи приготування
01
Яблука промити, очистити від насіння і серцевини, покласти половину яблук в блендер, додати ванільний цукор, корицю, 1-1,5 ст. л. цукру, 3-4 часточки апельсинової цедри, влити вино. Перемішати блендером.
02
Форму для випікання застелити харчовим папером, присипати цукром, викласти на дно нарізані тонкими шматочками другу половину яблук, зверху на яблука викласти суміш з блендера.
03
Зверху викласти розкачане тісто. Проколоти виделкою тісто в декількох місцях, поставити в духовку.
04
Випікати до готовності в попередньо розігрітій духовці до 180°C. При подачі перевернути пиріг на іншу сторону. Остудити.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів