Крижана кава по-грецьки - Image

Крижана кава по-грецьки

Кількість порцій: 4Час приготування: 10 хвСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Обід

Класична грецька кава готується виключно з мелених зерен, вариться вона тільки в турці і на дуже-дуже маленькому полум'ї або на розжареному вугіллі або піску, поставленому на вогонь. Винятком є грецька холодна кава - вона готується з розчинної кави, простої кип'яченої води, цукру і кубиків льоду. І хоча за правилами грецька крижана кава готується з води, можна поекспериментувати, додавши замість води молоко. Згідно з однією з версій рецепт такої кави з'явився абсолютно випадково, коли один з гостей якогось великого заходу в Греції не зміг знайти окріп і в чашку з кавою і цукром налив холодної води - напій вийшов дуже смачним.

Продукти для рецепту

Цукор Ваш Цукор 10кг
356.90

Цукор Ваш Цукор 10кг

10 кг

Інгредієнти

Цукор Ваш Цукор 10кг

2 ч. л.

Лід харчовий 1кг

за смаком

Кава розчинна 70г

2 ч. л.

Вода негазована Аквуля 2л

50 мл.

Молоко Наше Молоко ультрапастеризоване 3,2% 950г

70 мл.

Етапи приготування

01

Молоко і лід повинні бути добре охолоджені.

02

У блендері змішати каву, лід, воду і цукор. Перемішати.

03

Додати в загальну суміш молоко. Ще раз перемішати. Подавати відразу ж.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Салат зі спаржі, горошку та яєць

Салат зі спаржі, горошку та яєць

2

40 хв