Рататуй - Image

Рататуй

Кількість порцій: 1Час приготування: 1 годСкладність: СереднійПрийом їжі: Вечеря

Рататуй родом з Ніцци. Спочатку цю страву готували тільки бідні селяни в літню пору, тому що для приготування страви потрібні свіжі овочі. При чому брали всі овочі підряд, які тільки потрапляли під руку. У Провансі цю страву вважають буденною. З часом в неї стали додавати баклажани окрім інших традиційних інгредієнтів. Рататуй багатий на різні спеції - це прованські трави. Ця страва базується в першу чергу на овочах: м'які баклажани, перчик, помідори, кабачки і цукіні. Загалом, це повний набір смачних і корисних овочів; вони містять в собі багато вітамінів і мікроелементів, якими слід запасатися влітку. Рататуй може бути як головною стравою, так і закускою.

Інгредієнти

Помідор

1 кг.

Болгарський перець

2 шт.

Баклажан

1 шт.

Кабачок

1 шт.

Цукіні

1 шт.

Цибуля

2 шт.

Часник

3 зубчика

Оливкова олія

8 cт. л.

Червоне десертне вино

100 мл.

Сік лимона

1 шт.

Свіжа петрушка

5 ложок

Свіжий базилік

5 ложок

Етапи приготування

01

Помити баклажан і порізати його кубиками.

02

Посипати його сіллю і покласти на 25 хв. у друшляк, щоб витік сік.

03

Очистити помідори від шкірки, порізати на 4 частини і витягти насіння.

04

Цибулю, цукіні, перець і кабачок окремо порізати кубиками.

05

На великій сковороді розігріти олію. Додати цукіні і кабачок, тушкувати 4-6 хв, поки вони не підрум'яняться. Відцідити їх і перекласти в чисту каструлю.

06

На сковорідку додати 2 ложки свіжої оливкової олії і тушкувати перець протягом 5 хвилин. Після цього перекласти його в каструлю.

07

Вимитий і висушений баклажан тушкувати на 3-4 ложках гарячої олії. Слід уважно стежити, щоб він не пригорів. Через 6-8 хвилин, коли баклажан злегка підрум'яниться і стане м'яким, перекласти його в каструлю до інших овочів.

08

На сковороду додати 3 ложки оливкової олії і смажити на ній цибулю і тертий часник. Далі додати вино і чекати, поки воно випарується. Після чого додати помідори, кмин і 2 ложки петрушки. Готувати на маленькому вогні 8-12 хв.

09

Потім додати всі овочі і тушкувати на маленькому вогні 12 хв. Коли овочі будуть м'якими, зняти їх з вогню і делікатно помішати, додаючи петрушку, що залишилася і 4 ложки базиліка.

10

В кінці рататуй приправити за смаком сіллю, перцем, свіжовичавленим лимонним соком і рештою базиліку.

11

Спосіб подачі: страву можна подавати гарячою, або холодною. До цієї страви ідеально підійде хрусткий французький багет або макарони.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Салат зі спаржі, горошку та яєць

Салат зі спаржі, горошку та яєць

2

40 хв

Рататуй – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua