
Соус дзадзикі
Соуси хороші тим, що вживати їх можна з безліччю різних повноцінних страв. І не тільки. Соус можна просто намазати на хліб і їсти як бутерброд. Один з таких соусів перед вами. До плюсів віднести можна швидкість приготування. А на смак - він м'який і приємний. Часник додає трохи цікавих ноток (не забуваємо і про користь часнику для організму), а виноградний оцет - аромат. Додамо, що соус виходить не надто гострий, бо далеко не всі любителі гостринки. Такий соус можна подавати в окремій тарілочці, або ж відразу з стравою. Смачного!
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Огірок короткоплідний
1 шт.
Часник
2 зубчика
Олія оливкова BONO Sicilia Extra Virgin 250мл
2 ст.л.
Оцет бальзамічний Kukhana виноградний 200мл
0,5 ч.л.
Кріп 70г
1 невеликий пучок
Спеція Перець чорний мелений
за смаком
Сіль Єгипет
за смаком
Етапи приготування
01
Огірок почистити і натерти на середній терці. Руками добре віджати з нього сік, щоб соус не вийшов водянистим.
02
Кріп дуже дрібно нарізати.
03
У глибоку миску викласти йогурт, додати огірок, кріп, оливкову олію, виноградний оцет, сіль і перець.
04
Туди ж вичавити часник, пропустивши його через часниковий прес.
05
Добре перемішати всі інгредієнти.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів