Сациві з баклажанів - Image

Сациві з баклажанів

Кількість порцій: 6Час приготування: 1 годСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід

Грузинська кухня - це національна кухня грузинського народу. Багато грузинських страв широко відомі в світі і стали міжнародними. У грузинській кулінарії широко використовуються овочі. А серед закусок дуже популярні різноманітні страви з баклажанів. Ось і сьогодні пропонуємо озброїтися цими синіми бешкетниками і приготувати прекрасну страву грузинської кухні - сациві з баклажанів. Баклажани дуже корисні. Вони містять клітковину, пектин, білки, калій, кальцій, фосфор, залізо, магній, натрій, вітаміни. Калій та інші речовини, що містяться в баклажанах, сприятливо впливають на роботу серця, розщеплюють холестеринові бляшки в судинах. А ще баклажан на сході називають овочем довголіття.

Інгредієнти

Баклажан

6  шт.

Горіх волоський

400  г.

Часник

4  зубчика

Перець червоний стручковий

0,25 стручка

Цибуля ріпчаста

3  головки

Петрушка

за смаком

Кінза

за смаком

М'ята

за смаком

Оцет

за смаком

Сіль

за смаком

Етапи приготування

01

Обрізати у баклажанів ніжки, розрізати вздовж і покласти на 10 хвилин в окріп. Потім викласти на стіл і 30 хвилин тримати під пресом.

02

Для соусу сацебелі потовкти у ступці 100 г. волоських горіхів, 1 зубчик часнику, порубати 1 головку ріпчастої цибулі. Покласти зелень кінзи і м'яти, залити склянкою кип'яченої води з оцетом і додати сіль.

03

Для фаршу розтовкти 300 г. очищених волоських горіхів, часник, червоний перець. Нарізати дрібно цибулю і петрушку.

04

У суміш додати трохи соусу сацебелі і начинити нею баклажани. Соусом, що залишився, залити баклажани зверху і на три дні поставити в прохолодне місце маринуватися.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв

Сациві з баклажанів – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua