
Печена яєчня з креветками в сметанному соусі
Навіть найзвичайнісіньку страву можна приготувати в невластивому йому способі так, що смак цієї страви буде зовсім іншим. Смачнішим і незвичайним. Спробуйте хоча б раз урізноманітнити свій сніданок такою ось незвичайною стравою, і ви відразу по-іншому дивитиметеся на цю банальну страву. Печена яєчня - це, звичайно ж, дещо незвичайне. Адже яйця - це білок, який так необхідний нашому організму. А якщо об'єднати їх з креветками (джерело фосфору), то вийде ще більш смачно. Спробуйте таким чином зробити свій ранок яскравим і незабутнім. До речі, буде дуже смачно, якщо ви зробите тости с якимось соусом до яєчні.
Інгредієнти
Яйце куряче
8 шт.
Вершки 30%
0,25 ст.
Масло вершкове
70 г.
Сіль
за смаком
Перець чорний мелений
за смаком
Креветки очищені
12 шт.
Сметана
35 г.
Мадера
50 г.
Етапи приготування
01
Духовку розігріти до 160°С. Формочки для випікання змастити маслом, поставити на деко.
02
У кожен горщик розбити 2 яйця, акуратно не пошкодивши оболонку жовтка. Додати в горщик вершки, посолити і поперчити за смаком.
03
Випікати в духовці 16-20 хвилин поки вершки не загустішають, а білки не стануть непрозорими, дістати із духовки.
04
Поставити на невеликий вогонь сковороду, розтопити вершкове масло, висипати креветки, обсмажити по 3 хвилини з кожного боку. Вилити з сковороди зайву олію, влити мадеру до креветок, постійно змішуючи, тушкувати креветки.
05
Вино має випаруватися, після додати сметану, готувати ще 1 хвилину. Коли сметана стане густою, посолити і поперчити, розкласти готові креветки по горшочкам.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів