Вівсяні ботончики "Гранола" - Image

Вівсяні ботончики "Гранола"

Кількість порцій: 6Час приготування: 30 хвСкладність: СереднійПрийом їжі: Cніданок

Перекушувати шоколадними батончиками зі штучними добавками вже давно не модно. Краще обрати здорову альтернативу під назвою "гранола". На Заході цей продукт із суміші пластівців, родзинок і насіння давно завоював популярність як чудовий перекус. По суті гранола - це розсипчасті мюслі домашнього приготування, які можна подати до сніданку або навіть використовувати як наповнювач для морозива або фруктових салатів. Проте в цьому рецепті ми пропонуємо дещо інший, ще більш цікавий варіант: запекти гарнолу у вигляді батончиків, які зручно носити з собою, - тоді у вас під рукою завжди буде чим перекусити. До речі, ви можете доповнити суміш будь-якими горішками, сушеними ягодами, кунжутом - справа виключно вашого смаку.

Інгредієнти

Вершкове масло

180 г

Коричневий цукор

150 г

Мед

4 ст.л.

Вівсяні пластівці

400 г

Апельсин

1 шт.

Родзинки

100 г

Кориця мелена

1 ч.л.

Етапи приготування

01

Духовку нагрійте до 190°C.

02

З апельсина зніміть цедру.

03

У великій каструлі розтопіть вершкове масло. Додайте цукор, мед, корицю і цедру апельсина, перемішайте.

04

Нагрівайте суміш на повільному вогні до повного розчинення цукру.

05

Зніміть каструлю з вогню і до отриманого сиропу всипте вівсяні пластівці і родзинки, все добре перемішайте.

06

Квадратну форму для випікання застеліть пергаментним папіром, змастіть її маслом і викладіть суміш для граноли. Рівномірно розподіліть суміш і утрамбуйте ложкою. Випікайте у розігрітій духовці 15-20 хвилин - до золотистого кольору, потім дайте остигнути і наріжте квадратиками.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Вівсяне печиво без борошна

Вівсяне печиво без борошна

4

1 год