
Ханум в курячому бульйоні
Ханум (друге ім'я «ліниві манти»), національна узбецька страва, яка представляє собою борошняні парові рулетики з щедрою начинкою з м'ясного фаршу та цибулі. В якості начинки використовують також картоплю, гарбуз і інші овочі. Така собі оригінальна альтернатива набридливим пельменям, вареникам і хінкаліям, яку навіть можна подати до святкового столу в якості ситної закуски. Сьогодні – найвдаліший день для сміливих експериментів. Користуючись нагодою, пропонуємо Вам покуштувати грибний ханум у складі поживного супчика із зеленню. Смачно так, що не відірватися. Рекомендуємо приготувати більше рулетиків: одну частину відварити на пару і подати у традиційному вигляді, решту – відправити в курячий бульйончик.
Інгредієнти
Курка
500 г
Борошно пшеничне
150 г
Вода
30 мл
Сіль
3 г
Куряче яйце
1 шт
Печериці
200 г
Соняшникова рафінована олія
30 мл
Цибуля ріпчаста
30 г
Куркума мелена
10 г
Сіль
за смаком
Перець чорний мелений
за смаком
Етапи приготування
01
Спочатку ставимо варити курячий бульйон. Миємо курку і заливаємо водою. Ставимо на вогонь, доводимо до кипіння, знімаємо піну і варимо далі на найслабшому вогні, щоб бульйон був прозорим.
02
Поки бульйон вариться, робимо тісто на ханум. Борошно просіваємо. Кладемо яйце, воду і сіль.
03
Поки тісто відпочиває, а бульйон вариться, зробимо начинку для ханума. Дрібно нарізаємо печериці.
04
Потім дрібно ріжемо ріпчасту цибулю.
05
Цибулю додаємо до грибів. Ставимо на плиту і тушкуємо під кришкою до готовності, солимо і перчимо. Начинка готова.
06
До цього часу бульйон звариться. Проціджуємо його, солимо і кладемо куркуму.
07
Дуже тонко розкочуємо тісто.
08
На лист викладаємо начинку. Звертаємо рулетом.
09
Потім рулет розрізаємо на шматочки шириною 2 см. У киплячий бульйон відправляємо ці рулетики і варимо до готовності хвилин 15-20.
10
Готовий суп розливаємо в тарілки, посипаємо зеленню і подаємо.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів