
Грецький пиріг зі шпинатом і фетою
Грецький пиріг зі шпинатом і фетою - традиційна спанакопіта - ще один варіант грецької класики. Дуже просто і смачно! Готується він з тонкого хрусткого листкового тіста філо з начинкою з шпинату, цибулі, сиру фета і зелені. Тісто філо більш тонке, ніж тісто листкове, але одне можна замінити іншим. Потрібно розкачати готове листкове тісто як можна тонше. Цей пиріг можна робити зі свіжим або замороженим шпинатом. Шпинат - це не тільки смачно, але й корисно. Шпинат - джерело вітамінів. У ньому містяться вітаміни групи А, В, Р, білки і йод. І ще одна гарна порада господаркам - вийнятий з духовки пиріг потрібно скропити водою і накрити рушником до моменту подачі.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Шпинат бебі Metro Chef свіжий 500г
1 кг.
Кріп 70г
50 г.
Сир Фета Світ Сир 45%
200 г.
Цибуля зелена Auchan пучок 75г
1 пучок
Яйце куряче С0 1шт
3 шт.
Сіль Єгипет
за смаком
Спеція Перець чорний мелений
за смаком
Олія оливкова BONO Sicilia Extra Virgin 250мл
50 г.
Тісто Рудь листкове 1000г
500 г.
Петрушка 70г
50 г.
Етапи приготування
01
Налити в каструлю воду, поставити на вогонь, довести до кипіння, додати у воду шпинат, відварити до стану м'якості, кілька хвилин, витягнути, остудити, нарізати.
02
У мисці змішати шпинат, сир фета, подрібнені кріп і петрушку, нарізану цибулю, вбити яйця. Посолити і поперчити за смаком. Перемішати.
03
Духовку розігріти до 180°C. Розкачати тісто в тонкі листи, розрізати, щоб вийшло 6 тонких листів. Форму для випікання змастити оливковою олією. Лист тіста також змастити маслом. Покласти у форму, повторити процедуру, щоб вийшло 3 шари тіста. Викласти начинку, розподілити. Зверху знову 3 шари тіста, змастити між шарами також олією. Випікати в розігрітій духовці протягом 30-40 хвилин.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів