Французький салат з рибкою - Image

Французький салат з рибкою

Кількість порцій: 2Час приготування: 40 хвСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід

Салати як окрему самостійну страву почали готувати саме у Франції. Незабаром вони стали користуватися великою популярністю в багатьох кухнях світу. Особливістю французьких салатів є їх вишуканість і свіжість, але в теж час лаконічність і простота. В якості заправки використовуються оригінальні свіжоприготовані соуси. Французький салат з рибкою – тому не виключення. Смак червоної риби вигідно підкреслює лимонний сік, а ароматний соус з часником і діжонською гірчицею просочує салат, роблячи його соковитим і ніжним. Шматочки авокадо і чері доповнюють смакову палітру страви. Справжня гармонія смаку і аромату.

Інгредієнти

Філе червоної риби

100 г.

Авокадо

1 шт.

Помідори чері

8 шт.

Кедрові горішки

50 г.

Тертий твердий сир

5 ст. л.

Лимонний сік

1,5 ст. л.

Оливкова олія

1 ст. л.

Сіль

за смаком

Перець чорний мелений

за смаком

Майонез

4 ст. л.

Гірчиця діжонська

1 ст. л.

Часник

1 зубчик

Етапи приготування

01

Рибу порізати на смужки, полити оливковою олією, лимонним соком. Посолити, поперчити і залишити на 20 хвилин маринуватися.

02

Для приготування соусу збити в блендері майонез, тертий сир (2 ст. л.), гірчицю, часник, пропущений через прес, сіль і перець.

03

Кедрові горішки посипати на сковороду (без олії) і обсмажити на слабкому вогні протягом приблизно 5 хвилин.

04

Авокадо очистити від шкірки і кісточки. Нарізати на шматочки. Чері порізати навпіл. Змішати авокадо, чері. Заправити соусом і ретельно перемішати.

05

Викласти на тарілки спочатку овочеву суміш, потім зверху посипати горішками, покласти шматочки риби (можна красиво скрутити) і посипати сиром, який залишився.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Салат зі спаржі, горошку та яєць

Салат зі спаржі, горошку та яєць

2

40 хв