
Пиріг з корицею
Ароматна кориця, яка представлена у вигляді коричневого порошку або паличок, відома всім. Але мало хто знає, що ця екзотична пряність являє собою висушену кору тропічних дерев Шрі-Ланки та Південної Індії. Солодкуваті листя кориці пахнуть (на диво) не корицею, а гвоздикою і теж використовуються в кулінарії. Раніше ця дивовижна спеція була доступна лише королям, зараз же вона присутня на кухні у кожної сучасної господині. Свіжоспечена випічка, у складі якої є ця пряність, не залишить байдужим навіть найвибагливішого гурмана. Доведено, що божественний розслабляючий аромат кориці здатний підняти настрій і поліпшити мозкову діяльність. Перевіримо?
Інгредієнти
Масло вершкове
80 г.
Цукор
120 г.
Ваніль
5 г.
Яйце куряче
1 шт.
Борошно
90 г.
Розпушувач
5 г.
Борошно пшеничне
30 г.
Молоко
125 мл.
Кориця мелена
5 г.
Етапи приготування
01
Розм'якшене масло збити з цукром в пишну масу. Додати яйця, ваніль, корицю і ще раз добре збити. Додати в яєчно-масляну суміш просіяне борошно і молоко. Довести тісто до однорідної консистенції.
02
Духовку розігріти до 180°C. Тісто вилити у форму і поставити в духовку. Випікати пиріг близько 30-35 хвилин. За бажанням прикрасити збитими вершками і присипати какао з корицею.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів