Домашній бульйонний кубик - Image

Домашній бульйонний кубик

Кількість порцій: 8Час приготування: 3 год 10 хвСкладність: ВажкийПрийом їжі: Обід

Іноді переглядаючи рецепт якої-небудь страви: соусу, супу, підливи або гарніру, ми бачимо, що один із інгредієнтів - бульйон. Причому часто бульйону потрібно зовсім небагато. А його якраз і немає ... А покупні бульйонні кубики для нас - не варіант. Скориставшись запропонованим рецептом, Ви зможете приготувати домашні бульйонні кубики, які в замороженому вигляді будуть чекати свого часу в контейнері в морозилці. Просто, зручно і практично.

Інгредієнти

Куряче стегно

3 шт.

Цибуля

1 шт.

Селера

2 стебла

Корінь селери

1 шт.

Морква

1 шт.

Лавровий лист

2 шт.

Чорний перець горошком

3 гор.

Сіль

1,5 ст. л.

Вода

4 л.

Етапи приготування

01

Курку помити. Викласти в каструлю і залити чистою холодною водою. Поставити на вогонь, накрити кришкою і довести до кипіння.

02

Підготувати овочі: почистити цибулю, моркву, корінь селери, помити. Покласти у бульйон. Після того, як він знову закипить, посолити, додати лавровий лист і перець. Варити на середньому вогні 2 години.

03

Вийняти усі овочі, процідити бульйон в іншу каструлю. Поставити знову на вогонь. Уварити 50 хвилин до 400 мл. Готовий бульйон розлити у форми для льоду. Поставити в холодильник.

04

Замерзлий бульйон дістати з форми і перекласти в контейнер, щільно закрити. Зберігати в морозилці.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв

Домашній бульйонний кубик – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua