
Телятина під кремом із тунця
Vitello tonnato або телятина під кремом із тунця – традиційна холодна закуска (antipasti) італійської кухні, батьківщина якої П'ємонт. Ця страва давно полюбилася усіма дегустаторами за незвичне смакове поєднання – варена телятина і кремоподібний соус з тунця. Перед варінням вирізку потрібно обтягнути ниткою, інакше після приготування телятина буде пухкою і розпадатися. Залишити м'ясо остигати в бульйоні. Можна також варити телятину в білому вині. Крем по консистенції повинен бути не дуже густим, тому додавайте більше олії. Пастою з тунця, що залишилася, можна намазати тости.
Інгредієнти
Телятина
1 кг.
Тунець консервований в олії
100 г.
Яйце куряче
3 шт.
Каперси
1,5 ч. л.
Сік лимонний
1,5 ч. л.
Олія оливкова
5 ст. л.
Анчоуси
1,5 шт.
Сіль
за смаком
Перець чорний мелений
за смаком
Морква
1 шт.
Цибуля ріпчаста
1 шт.
Лавровий лист
за смаком
Етапи приготування
01
Відварити м'ясо в каструлі з морквою, цибулею і лавровим листом, сіллю протягом 1,5-2 годин. Після чого, остудити.
02
Тунець розчавити виделкою, покласти в чашу блендера, вбити 3 жовтка і 1 білок, додати каперси з анчоусами, влити лимонний сік. Збити блендером, періодично додавати оливкову олію.
03
Нарізати м'ясо тонкими скибочками, викласти на тарілку, полити зверху кремом, прикрасити каперсами. Подавати холодним.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів