
Тажин з бараниною та овочами
Тажин - товстостінна, досить глибока і важка сковорода (вона може бути як керамічною, так і чавунною) з товстим дном. Але найважливіше в тажині ... Здогадалися? Його конусоподібна кришка, зроблена з кераміки, з маленьким отвором для виходу пари. Саме завдяки цій високій кришці в процесі приготування відбувається циркуляція пари, що надає страві неймовірну соковитість і ніжність. Якщо Ви готуєте в тажині, продукти не підгорають і не пересушуються, тому часто заглядати під кришку немає необхідності. До речі, страва, яку готують в такому чарівному посуді, теж називається "тажин". Запропонований тажин - неймовірно смачна і ароматна страва, яка, без сумніву, сподобається всім, хто її скуштує.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Баранина ребро
500 г.
Цибуля ріпчаста фасована від 3кг
120 г.
Помідори рожеві фасовка
120 г.
Перець зелений фасований
120 г.
Часник
3 зубчики
Імбир
0,5 см.
Картопля фасована
350 г.
Кумин Kamis 15г
0,5 ч. л.
Куркума Еко 20г
1 ч. л.
Паприка червона 7 мелена 15г
1 ч. л.
Спеція Кориця мелена
на кінчику ножа
Лимон
1 шт.
Сіль Єгипет
за смаком
Олія оливкова BONO Sicilia Extra Virgin 250мл
2 ст. л.
Зелень мікс 100г
за смаком
Етапи приготування
01
М'ясо розрізати на шматки приблизно по 100 грам. Натерти їх сумішшю з меленого перцю, солі і кумина. На дно каструлі налити 2 ст. л. оливкової олії, добре прогріти, і укласти м'ясо. Обсмажити до легкого рум'янцю і перекласти в миску. На тій же олії обсмажити цибулю, нарізану півкільцями, дрібно порубаний часник, тертий імбир.
02
На обсмажені овочі викласти м'ясо, зверху болгарський перець, порізаний крупно.
03
Далі викласти крупно порізану картоплю і помідори, нарізані часточками.
04
Посолити, поперчити, посипати спеціями і накрити кришкою.
05
Тушкувати на маленькому вогні протягом 1 години. Далі зняти кришку. Додати лимон, порізаний часточками. Тушкувати ще 10 хвилин. Перед подачею на стіл посипати зеленню.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів