
Фунчоза з тунцем від провідних ресторанів
Азіатська локшина фунчоза - відмінна основа для багатьох страв. Вона універсальна – поєднується з рибою, м'ясом, овочами, морепродуктами. Її приготування не забирає багато часу і сил. Прозора локшина, яку називають скляною, може зробити страву цікавою і екзотичною. Шеф-кухар ресторану Tin Tin Ілля Сьомін пропонує готувати її з рибою і кальмарами, а заправити незвичайним соусом.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Макаронні вироби Локшина кукурудзяна фунчоза 500г
50г
Тунець Novus шматочками у соняшниковій олії 185г
75г
Соус GWY устричний 710г
15мл
Вино Bastida Me Gusta біле 0,75л
30мл
Соус соєвий Kaiseki 1л
15мл
Соус Aroy-D рибний 200мл
10мл
Кальмар
50г
Капуста Пекінська
30г
Кінза 70г
3 гілочки
М'ята 50г
2 гілочки
Перець Болгарський
30г
Помідори черрі Polan мариновані 660г
30г
Цибуля зелена Auchan пучок 75г
7г
Лайм
1 долька
Часник
2 зубчика
Перець чілі зелений
3г
Імбир
3г
Кунжут
5г
Перець чорний Kotanyi горошок 70г
за смаком
Сіль Єгипет
за смаком
Цукор Ваш Цукор 10кг
за смаком
Етапи приготування
01
Приготуйте часниково-рибну олію: для цього достатньо покласти розчавлені зубчики часнику в олію, злиту з консервованого тунця.
02
Приготуйте локшину: витягніть з упаковки, залийте окропом. Вона буде готова за 5 хв.
03
Обсмажте кальмара, нарізаного шматочками, в рибно-часниковій олії. Найкраще робити це на сковорідці вок.
04
На часниково-рибній олії обсмажте болгарський перець, помідори черрі і пекінську капусту. Додайте імбир і перець чилі. Овочі закладайте по черзі.
05
Додайте до овочів у сковороді ще олії, відправте до них тунець і кальмари, поперчіть. Налийте біле вино і випарюйте.
06
Додайте до страви фунчозу. Влийте всі соуси, посоліть, поперчіть, добре вимішайте.
07
Коли сковорідка вже вимкнена, всипте кунжут і дрібно нарізану зелену цибулю.
08
При подачі прикрасьте шматочком лайму, листочками м'яти і кінзою.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів