
Французькі пиріжки з тріскою
Лаконічні страви французької кухні не один десяток років є прикладом для наслідування в кулінарному мистецтві. Адже французи – справжні знавці і цінителі вишуканої їжі. Традиційна кухня Франції настільки багата різноманітними стравами, що навіть звичайна випічка вразить Вас своїм неповторним смаком. Пропонуємо перевірити цей факт на прикладі нашого рецепта чудових французьких пиріжків з тріскою – апетитних конвертиків з тонкого сирного тіста з щедрою рибною начинкою. Тісто можна підготувати заздалегідь і зберігати в холодильнику. У такому випадку Ви вправно і швидко приготуєте випічку до столу, навіть якщо гості на порозі. Французькі пиріжки з тріскою стануть ситним перекусом, який можна взяти із собою.
Інгредієнти
Борошно пшеничне
250 г
Сир жирний
250 г
Масло вершкове
150 г
Сіль
за смаком
Кмин
3 г
Яйце куряче
1 шт.
Тріска
500 г
Паста томатна
30 г
Часник
1 зуб.
Цибуля ріпчаста
80 г
Перець чорний мелений
за смаком
Олія рослинна
50 мл
Етапи приготування
01
У миску просіяти борошно, додати сир (протираючи його через сито), злегка розм'якшене вершкове масло і сіль. Замісити тісто, скачати його в кулю, накрити харчовою плівкою і покласти мінімум на 30 хвилин у холодильник.
02
Рибу вимити, просушити паперовим рушником, нарізати на невеликі шматочки. Часник і цибулю очистити від лушпиння і подрібнити. Рослинну олію розігріти на сковороді. Обсмажити на сковорідці рибу до золотистого кольору.
03
Додати в сковороду з рибою томатну пасту, часник і цибулю, сіль, перець і готувати близько 15 хвилин. Яйце трохи збити виделкою. Духовку розігріти до 200 градусів.
04
Тісто дістати з холодильника, розкачати в пласт товщиною не більше 0,5 см. Вирізати з тіста квадратики, краї змастити яйцем. У середину кожного квадратика викласти рибну начинку, скріпити краї. Змастити весь пиріжок яйцем і посипати кмином. Покласти деко з пиріжками в духовку і випікати близько 15 хвилин.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів