Дорада у фользі - Image

Дорада у фользі

Кількість порцій: 4Час приготування: 40 хвСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід

Назва риби "Дорада" походить від слова d'oro, що означає золото. Вона заслужила цю назву завдяки золотистій смужці, що проходить між очей. Існує декілька порад про те, як правильно вибрати і зберігати рибу дорадо. Поклавши рибину на долоню, дорада повинна лежати рівно, не звішуючи голову або хвіст. Тобто, головне правило визначення свіжості - дивитися на пружність. Після натискання на рибу, вона повинна швидко відновлювати свою форму, бути щільною та еластичною. Зябра свіжої дорадо повинні бути темно-червоного кольору, а м'якоть - світло-рожевою або білою і теж рівного кольору. У свіжої риби поверхня - чиста і блискуча. Маленьким дітям дорада навряд чи підійде, бо має дрібні кісточки.

Інгредієнти

Дорада

2 шт.

Зелень петрушки

1 пучок

Часник

3 зубчики

Помідор

2 шт.

Цибуля

1 шт.

Орегано сушений

1 ст. л.

Сіль

за смаком

Перець

за смаком

Олія оливкова

2 ст. л.

Лимон

за смаком

Фольга

1 шт.

Етапи приготування

01

Свіжу рибу дорада очистити від луски і плавників, голову і хвіст залишити, випатрати і помити.

02

Петрушку і часник дрібно порізати,  викласти в невелику миску, залити 2 ст. ложки оливкової олії і перемішати.

03

Цибулю почистити і порізати великими шматочками. Помідори помити і порізати кільцями.

04

Рибу посолити всередині і зовні. Всередину риби укласти часточки цибулі і суміші орегано з часником. На деко, змащене оливковою олією, викласти часточки помідора, зверху рибу.

05

Змастити рибу зовні сумішшю, що залишилася, і укласти цибулю та помідори. Загорнути фольгою і поставити в духовку розігріту до 200 градусів.

06

Готувати протягом 20 хвилин. Потім фольгу розкрити і готувати ще 10 хвилин для появи піджареної скоринки.

07

Викласти на тарілку та прикрасити лимоном і зеленню.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв

Дорада у фользі – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua