Соус "Божоле" - Image

Соус "Божоле"

Кількість порцій: 8Час приготування: 20 хвСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Обід

Вишуканий соус "Божоле" прийшов до нас із Франції. Зробити його в домашніх умовах дуже легко і швидко. Скажемо більше, що основна частина часу йде на випарювання вина. Соус робиться на основі арахісової, оливкової олії, ну і, звичайно, ж червоного вина. Це головні інгредієнти, які у поєднанні з іншими інгредієнтами дадуть той прекрасний, вишуканий, витончений французький смак. Цей божественний, шовковистий смак соусу надовго залишиться у вас в пам'яті. Консистенція соусу "Божоле", якщо слідувати точно за рецептом, вийде густою. Соус ідеально підходить до страв з яєць, м'яса і птиці. Перевага соусу полягає в тому, що він не тільки швидко готується, але його не треба настоювати.

Продукти для рецепту

Суміш яєчна Ovostar Жовток яєчний рідкий 1кг
374.30

Суміш яєчна Ovostar Жовток яєчний рідкий 1кг

1 кг

Інгредієнти

Суміш яєчна Ovostar Жовток яєчний рідкий 1кг

1 шт.

Гірчиця ВХС Вінницька 125г

1 ч. л.

Олія арахісова Golden Kings of Ukraine 0,35л

150 мл.

Олія оливкова BONO Sicilia Extra Virgin 250мл

50 мл.

Вино Chateau Perthus червоне сухе 13% 0,75л

120 мл.

Оцет Mengazzoli винний червоний 1л

1 ст. л.

Сіль Єгипет

щіпка

Цукор Ваш Цукор 10кг

щіпка

Етапи приготування

01

Потрібно з’єднати 100 мл. вина і цукор. Для того, щоб вино випарити, його потрібно поставити на великий вогонь.

02

Далі потрібно змішати жовток і гірчицю, додати щіпку солі і тоненькою цівкою влити арахісову і оливкову олію.

03

Потім поступово додати винний оцет, випарене вино і те, що залишилося (20 мл.).

04

Перемішати вінчиком.

05

Соус можна використовувати відразу.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Салат зі спаржі, горошку та яєць

Салат зі спаржі, горошку та яєць

2

40 хв