
Сьомга під соусом песто
Надзвичайно корисна, смачна, вишукана і одночасно проста страва. Всі інгредієнти, які входять до її складу дуже корисні. Лікарі та дієтологи радять вживати раз на тиждень рибу жирних сортів. У першу чергу це необхідно для насичення організму корисними поліненасиченими жирними кислотами (омега-3). Особливо лікарі радять запечену і парову рибу, адже так зберігається найбільша кількість корисних речовин. Оливкова олія також одна з найбільш корисних олій. Кедрові горіхи містять велику кількість вітамінів, мікроелементів, амінокислот (в тому числі незамінних), білків і жирів. Але крім користі, ця італійська страва володіє багатим і ніжним смаком, ви обов'язково повинні її скуштувати.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Сьомга філе охолоджене
900 г.
Олія оливкова BONO Sicilia Extra Virgin 250мл
100 мл.
Базилік зелений, шт
100 г.
Горіх кедровий Kilojo сушений 50г
50 г.
Часник
3 зуб.
Сир Пармезан Poggioli Reggiano 24міс 32%
50 г.
Розмарин 50г
за смаком
Сіль Єгипет
за смаком
Спеція Перець чорний мелений
за смаком
Етапи приготування
01
Сьомгу розрізати на порційні шматки. Додати сіль і перець. Викласти рибу на деко. Духовку розігріти до 160°C.
02
Базилік помити, просушити, розібрати на листочки. Пармезан натерти на дрібній тертці. Базилік, сир і горіхи подрібнити в блендері, додаючи оливкову олію, щоб вийшов майже однорідний соус. Змастити соусом рибу і поставити деко в духовку. Запікати сьомгу близько 30 хвилин.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів