Крокке - Image

Крокке

Кількість порцій: 4Час приготування: 15 хвСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Обід

Крокке часто називають "вуличною їжею" в Палермо. Ними можна перекусити в будь-якому провулку. Це невеликі коржі, які готують з нутового борошна (по -іншому його називають ще турецьким горохом). Його якраз і араби привезли на Сицилію. Вони робили з гороху борошно і потім випікали різні вироби. Тому в класичному варіанті використовують як раз нутове борошно. Хоча це не найголовніше. Адже крокке - це коржі з картопляного пюре. Так що борошно можна використовувати і звичайне. Крокке обов'язково потрібно їсти гарячими , так вони зберігають свій справжній смак. За бажанням можна приготувати якийсь соус до крокке і подавати їх як самостійну страву. Або, наприклад, із салатом.

Інгредієнти

Картопля

2 шт.

Карі

0,5 ч. л.

Перець чорний мелений

за смаком

Борошно

0,5 ст.

Рослинна олія

50 мл

Сіль

за смаком

Куряче яйце

1 шт.

Сухарі панірувальні

1 ст.

Етапи приготування

01

Відварити картоплю, охолодити і розім’яти в пюре.

02

Нагріти олію на сковороді.

03

Змішати картопляне пюре з порошком каррі. Приправити сіллю і перцем.

04

Взяти 3 неглибокі миски, в одній збити яйце, в іншу насипати борошно, в третю – сухарі.

05

Зліпити з картопляної суміші невеликі коржі.

06

Опустити кожен корж в борошно і обережно струсити надлишки.

07

Обсмажити картопляні коржі в дуже гарячій олії по 2-3 хвилини з кожного боку.

08

Викласти на тарілку, застелену паперовими рушниками.

09

Подавати з улюбленим соусом.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Ло-Мейн

Ло-Мейн

1

30 хв

Крокке – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua